Sla navigatie over Ga naar het hoofdmenu

Voor scholen

Cultuursafari Dordrecht 2024

Cultuureducatie

Datum
ma 16 t/m vr 20 sept 2024

Tijdstip
09.00 - 14.00/16.00 uur

Voor wie?
onderbouw vmbo/havo/vwo

Locatie
7 deelnemende culturele organisaties

Prijs
€11,00 per leerling (Do/Pa) / €12,50 per leerling (andere gemeenten)

Aanmelden
ma 10 juni 2024

Aanmelden

Van maandag 16 t/m vrijdag 20 september organiseren we voor de 13e keer de Cultuursafari Dordrecht. Tijdens de Cultuursafari maken leerlingen van het voortgezet onderwijs/vmbo in één dag kennis met zeven grote culturele organisaties in Dordrecht. Jij en jouw leerlingen zijn van harte welkom! Aanmelden is mogelijk t/m maandag 10 juni 2024.

Kijkje achter de schermen

De leerlingen gaan fietsend op verkenningstocht langs de zeven culturele organisaties in Dordrecht: de Bibliotheek AanZet, Dordrechts Museum met locatie Hof van Nederland, Nationaal Onderwijsmuseum, Filmtheater De Witt, Kunstmin, Bibelot en ToBe. Tijdens deze Cultuursafari geven alle organisaties een kijkje achter de schermen. De leerlingen ontdekken waar alle culturele organisaties van Dordrecht te vinden zijn en wat daar te doen is. De leerlingen ervaren kunst en cultuur door te kijken en zelf actief mee te doen!

Programma

Ook dit jaar werken we met twee types programma’s, zodat het voor alle leerlingen een leuke ervaring wordt. Zo is er de keuze uit een dagprogramma (09.00-16.00 uur) met 7 programma onderdelen en een korter programma (09.00-14.00 uur) met 5 programma onderdelen. Voorafgaand kunnen de leerlingen naar een kort filmpje met een sfeerimpressie kijken van vorig jaar, zodat ze weten wat ze kunnen verwachten.

Peter Verheijen

Peter Verheijen

Cultuursafari Dordrecht – foto: Peter Verheijen

Cultuursafari Dordrecht – foto: Peter Verheijen

Foto: Peter Verheijen

Cultuursafari Dordrecht

Peter Verheijen

Aanmelden

Deelname kost € 11,- per leerling in Dordrecht en Papendrecht. En € 12,50 per leerling in andere gemeenten. De inschrijving gaat op volgorde van aanmelding. Op basis van jouw voorkeur voor een dag wordt er een planning gemaakt, die je na de zomer ontvangt. Aanmelden is mogelijk tot en met maandag 10 juni 2024.

Samen met …

Wij organiseren de Cultuursafari in samenwerking met de culturele organisaties en bedanken gemeente Dordrecht voor het mogelijk maken van de Cultuursafari in Dordrecht.

Info in het kort

  • Wanneer: ma 16 t/m vr 20 september 2024
  • Waar: culturele organisaties in Dordrecht
  • Tijd: 09:00-14.00/16.00 uur
  • Wie: onderbouw vmbo/havo/vwo
  • Kosten: €11,- per leerling (Do + Pa) / €12,50 (andere gemeente)
  • Kunst & Cultuur domein: verkennen/verbreden

Deel dit item

Adres

SOC
Energiehuis (hoofdlocatie)
Noordendijk 148
3311 RR Dordrecht

Blijf up to date

Elke maand uitnodigingen voor interessante events in je inbox?

Wij zijn ervan overtuigd dat kunst en cultuur mensen verder brengt in hun persoonlijke ontwikkeling. Uiteindelijk willen we de potentie van mensen openen, ontgrendelen en benutten.

JOLINDA VAN DIJK (manager SOC)

opent potentie!