Sla navigatie over Ga naar het hoofdmenu

Voor partners

TechTalk SETUP

Kunst & Technologie

Datum
Afgelopen

Voor wie?
Iedereen

Locatie
Energiehuis, Noordendijk 148, 3311 RR Dordrecht

Prijs
€ 5,00

Aanmelden
t/m 16 november 2023

Meer weten over de rol van kunst en kunstenaars in het tijdperk van technologie? Of ontdekken hoe je als mens verbonden kunt blijven in een dynamische wereld? Kom naar de TechTalks tijdens de ArtTechTour op donderdag 16 en dinsdag 21 november in het Energiehuis, Dordrecht. Een normaal TechTalk ticket kost € 5,00 per stuk. Ga jij naar beide TechTalks? Koop dan een TechTalk Combi ticket en betaal € 7,50 in plaats van € 10,00. De kaarten zijn alleen online te koop.

ArtTechTour 2023

De ArtTechTour (ATT) is een Kunst & Technologie festival waarbij (lokale) kunstenaars, performers, uitvinders en partners samenkomen om een bijzondere multidisciplinaire beleving te bieden. ArtTechTour 2023 staat in het teken van menselijkheid en kunstmatige gevoelens in een tijd waarin we altijd verbonden zijn. We organiseren dit jaar twee TechTalks als programmaonderdeel van de ATT. Ervaar het snijvlak van kunst en technologie en ontwikkel een kritische en creatieve visie op de wereld om ons heen.

Do 16 november: TechTalk SETUP

Programma

 • 19:30  –  19:45 inloop
 • 19:45  –  20:15 deel 1
  Ontwerpers Casper de Jong en Marissa Memelink van Medialab SETUP nemen je mee in de wondere wereld van tech-solutionisme: de menselijke neiging om onszelf met technische quick-fixes uit de grote problemen van onze tijd te innoveren.

  Project Dodo
  Zij leggen dit uit aan de hand van hun project Project Dodo. De dodo, een eeuwenoud dier. Rond 1600 ontdekt door de mens en 80 jaar later volledig uitgestorven dankzij de Nederlandse kolonisten. Anno 2023 zijn wetenschappers bezig met het terugbrengen van dit al eeuwenoude uitgestorven dier. Een kans om deze zwarte bladzijde in de geschiedenis om te slaan. Maar wat als dit lukt? Hoe maken we de Dodo dan 21st-century proof? In deze presentatie praten Casper en Marissa over hun onderzoek, ondervindingen en laten ze beelden zien van het eerste volautomatische exoskelet voor de Dodo.
 • 20:15  –  20:45 rondleiding door het Energiehuis
 • 20:45  –  21:00 pauze
 • 21:00  –  21:45 deel 2
  Samen met Casper en Marissa gaan we in dit deel zelf aan de slag met tech-solutionisme. We praten over de mogelijke consequenties en uitwerkingen van onze nieuwe uitvindingen. Hoe sluipt het tech-solutionisme er stiekem toch in, en is dat altijd erg?
 • 21:45-22:15 borrel in Brandstof

Kaartverkoop

Een normaal TechTalk ticket kost € 5,00 per stuk. Ga jij naar beide TechTalks op 16 en 21 november? Koop dan een TechTalk Combi ticket en betaal € 7,50 in plaats van € 10,00. De kaarten zijn alleen online te koop.

Di 21 november: TechTalk InScience

Programma

InScience – international science film festival Nijmegen is te gast bij een speciale editie van de TechTalk tijdens de ArtTechTour. Het filmfestival over wetenschap laat verhalen over wetenschap zien. InScience toont de samenhang tussen wetenschap, innovatie, kunst en reflecteert daarop. Film is als toegankelijke kunstvorm in staat om zowel emotioneel te verbinden als mogelijke werelden voor te stellen en weet hierdoor een breed publiek te raken met verhalen over wetenschap.

 • 19:30 – 19:45: inloop
 • 19:45 – 20:30: deel 1
  Maak kennis met Marleine van der Werf, een filmmaakster wiens werk meerdere keren op InScience is vertoond. Marleine werkt op het snijvlak van kunst en wetenschap en begint vanuit een documentaire startpunt. Vanuit daar dompelt ze het publiek van haar films onder in een wonderbaarlijke en meeslepende ervaring, waarbij er niks van de inhoud verloren gaat. Kijk mee naar een korte film van Marleine, stel vragen over haar werk en raak geïnspireerd door haar aanpak.
 • 20:30 – 21:00: rondleiding door het Energiehuis
 • 21:00 – 21:15: pauze
 • 21:15 – 21:45: deel 2
  Beleef zelf de interactieve wijze waarop InScience film en wetenschap combineert. Praat mee over het snijvlak van (film)kunst en wetenschap, denk mee over de implicaties van wetenschappelijke ontwikkelingen en ga zelf creatief aan de slag met wetenschapsfilm.
 • 21:45 – 22:15: borrel in Brandstof

TechTalk 2022 - Peter Verheijen

TechTalk 2022 - Peter Verheijen

TechTalk 2022 - Peter Verheijen

Technolabs

De locatie is het Energiehuis in Dordrecht. Deze plek wordt omgebouwd tot vier Technolabs. Kunst wordt in de Technolabs benaderd vanuit:

 • Art as Emotion: Menselijkheid en kunstmatige gevoelens
 • Art of Noise: Ruis, geluid, luisteren en voelen
 • Art of Play: De mens als spelend wezen
 • Art of Connection: Altijd en overal in verbinding

Adres

SOC
Energiehuis (hoofdlocatie)
Noordendijk 148
3311 RR Dordrecht

Blijf up to date

Elke maand uitnodigingen voor interessante events in je inbox?

Wij zijn ervan overtuigd dat kunst en cultuur mensen verder brengt in hun persoonlijke ontwikkeling. Uiteindelijk willen we de potentie van mensen openen, ontgrendelen en benutten.

JOLINDA VAN DIJK (manager SOC)

opent potentie!