Sla navigatie over Ga naar het hoofdmenu

Wat staat er op jouw Cultuurmenu?

Kunst- en cultuuractiviteiten
voor basisscholen

Cultuurmenu

Het Cultuurmenu is dé plek voor het primair onderwijs in Zwijndrecht. Leerlingen maken er kennis met alle verschillende disciplines: beeldend, dans, theater, muziek, media en erfgoed.

Cultuurmenu

Het Cultuurmenu zet in op leren – over, door en met cultuur. Vaak koppelen we hier thema’s aan als duurzaamheid en diversiteit. Dit draagt bij aan de ontwikkeling van een cultureel (zelf)bewustzijn.

Cultuurmenu

Leerlingen gaan door de schooljaren heen op ontdekkingsreis langs alle kunst- en cultuurdisciplines. Zo verlaten ze de basisschool met een rugzak vol kennis, inspiratie en ideeën.

Cultuurmenu

Cultuurmenu Zwijndrecht richt zich per groep op verschillende disciplines. Groep 1 en 2: theater en dans. Groep 3 en 4: beeldend en media. Groep 5 en 6: muziek en dans. En groep 7 en 8: alle disciplines.

Cultuurmenu

Dansend de telwoorden leren, boetseren met papier-maché, zingen in een videoclip of kasteel Develstein bezoeken. Kies de tofste dingen voor jouw groep uit ons gevarieerde en leerzame aanbod! Het Cultuurmenu wordt mogelijk gemaakt door gemeente Zwijndrecht.

Stel het hier samen

Gratis toegang tot kunst- en cultuuractiviteiten voor jouw leerlingen? Het kan met het Cultuurmenu. Hiermee maken ze al vóór de middelbare school kennis met allerlei kunstvormen. Lees hier de spelregels.

Kies jouw groep

Kies uit het Cultuurmenu

Goed nieuws! Voor jouw basisschool in Zwijndrecht zijn de kunst- en cultuuractiviteiten helemaal GRATIS! Je kunt voor elk leerjaar één toffe activiteit kiezen. Lastig? Jazeker. Leuk? Absoluut. Veel plezier met kiezen!

Menukaart

HEB JE
ANDERE WENSEN?

Wil je maatwerk? Of heb je andere wensen? Leuk! Vertel het ons via onderstaand contactformulier. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op. Kun je niet wachten? Bel dan naar 088 888 53 20. We gaan graag met je in gesprek. Goed om te weten: voor een activiteit op maat vragen we een vergoeding.

  Het is belangrijk om dit aanbod in het rugzakje van de leerlingen mee te geven, omdat niet alle kinderen dit van huis uit meekrijgen.

  JACQUELINE VAN DONGEN (Gemeente Zwijndrecht, wethouder Cultuur)

  Verwondering bij kinderen wordt geprikkeld door hen nieuwsgierig te maken vanuit verschillende culturele ontwikkelingen.

  JUDITH ZEELENBERG (Kindcentrum Juliana, teamleider jonge kind 2-7 jaar)

  Ieder kind is een kunstenaar. De moeilijkheid is er een te blijven als je groot wordt.

  PABLO PICASSO (kunstenaar)

  Adres

  SOC
  Energiehuis (hoofdlocatie)
  Noordendijk 148
  3311 RR Dordrecht

  Blijf up to date

  Elke maand uitnodigingen voor interessante events in je inbox?

  Wij zijn ervan overtuigd dat kunst en cultuur mensen verder brengt in hun persoonlijke ontwikkeling. Uiteindelijk willen we de potentie van mensen openen, ontgrendelen en benutten.

  JOLINDA VAN DIJK (manager SOC)

  opent potentie!