Sla navigatie over Ga naar het hoofdmenu

Voor scholen

1 november 2022

Cultuursafari Ridderkerk

Cultuureducatie

Op dinsdag 27 en donderdag 29 september vond de Cultuursafari weer plaats in Ridderkerk! Tijdens deze Cultuursafari maakten leerlingen van het voortgezet onderwijs kennis met vier culturele organisaties in Ridderkerk. 250 eerste-, tweede- en derdejaars leerlingen van het Farel College en Maximacollege gingen fietsend en lopend op verkenningstocht langs de Bibliotheek AanZet, Building-Arts, De Loods en Muziekschool Ridderkerk.

Peter Verheijen

Kennismaking

”De leerlingen ervaren kunst en cultuur door te kijken en zelf actief mee te doen!”

Het doel van de Cultuursafari was om leerlingen kennis te laten maken met culturele organisaties in Ridderkerk: de Bibliotheek AanZetBuilding-ArtsDe Loods en Muziekschool Ridderkerk. De leerlingen ervaarden kunst en cultuur door te kijken en zelf actief mee te doen! SOC organiseerde de Cultuursafari in samenwerking met de culturele organisaties en bedankt de gemeente Ridderkerk voor het mogelijk maken van deze Cultuursafari in Ridderkerk.

Bibilotheek AanZet & Building Arts

Bij Bibilotheek AanZet bedachten de leerlingen zelf een eigen lokaal heldenverhaal met behulp van een kaartspel. Ze speelden het spel en kwamen er zo achter hoe hun eigen verhaal afliep. De verbeelding speelde hierbij een grote rol.

Building Arts staat voor kunst als middel: het inzetten van onder andere theater en film om de cognitieve en sociale vaardigheden te stimuleren bij kinderen en jongeren in Ridderkerk. Tijdens de Cultuursafari maakten de leerlingen kennis met een actieve workshop Theater.

Jammen met eigen band bij Muziekschool Ridderkerk

De Muziekschool is al jaren een begrip en niet weg te denken uit Ridderkerk. Individuele lessen, groepslessen, bandjes, orkesten en fanfares. Instrumenten, zang of elektronische muziek: je kunt bij de Muziekschool kiezen uit meer dan 60 verschillende cursussen. Tijdens de Cultuursafari maakten de leerlingen kennis met verschillende instrumenten en leerden zij hoe ze deze kunnen bespelen. Onder begeleiding van vakdocenten werden de eerste stappen als muzikant gezet. Welk instrument past bij welke leerling? En lukt het om samen een beginnend bandje te vormen?

Hiphop en dj-workshop bij De Loods

De Loods is het pop- en cultuurpodium, jongerencentrum en dé ontmoetingsplaats voor jongeren in Ridderkerk. Ook kun je er terecht voor sportieve activiteiten. Tijdens de Cultuursafari konden de leerlingen kiezen uit een dansles Hiphop of dj-workshop. Twee activiteiten die regelmatig plaatsvinden in De Loods.

Peter Verheijen

Peter Verheijen

Peter Verheijen

Cultuursafari 2022

Cultuursafari 2022

Cultuursafari Ridderkerk 2022

Peter Verheijen

Peter Verheijen

Peter Verheijen

Peter Verheijen

Hieronder de aftermovie Cultuursafari die in april 2022 plaatsvond:

Deel dit item

Adres

SOC
Energiehuis (hoofdlocatie)
Noordendijk 148
3311 RR Dordrecht

Blijf up to date

Elke maand uitnodigingen voor interessante events in je inbox?

Wij zijn ervan overtuigd dat kunst en cultuur mensen verder brengt in hun persoonlijke ontwikkeling. Uiteindelijk willen we de potentie van mensen openen, ontgrendelen en benutten.

JOLINDA VAN DIJK (manager SOC)

opent potentie!