Sla navigatie over Ga naar het hoofdmenu

Voor scholen

1 februari 2023

3e ArtTechTour in november 2023!

Kunst & TechnologieLeren & inspireren

Bijna 1250 leerlingen uit het voortgezet onderwijs waren van 7 t/m 25 november 2022 in het Energiehuis voor de 2e editie van de ArtTechTour. Een onderwijsfestival in het kader van Kunst & Technologie. Leerlingen werden ondergedompeld in de wereld van kunst, technologie en wetenschap. Een bijzonder festival dat wederom enthousiast is ontvangen en daarom in november 2023 een vervolg krijgt!

fotograaf Lots of Lieke

Bijzonder onderwijsfestival

Dit onderwijsfestival laat zien dat technologie overal om ons heen is. En dat je dat vanuit allerlei hoeken kunt benaderen. Dus ook met dans, muziek, theater, poëzie, filosofie en beeldende vorming. De deelnemers maakten kennis met het snijvlak van kunst en technologie via interactieve rondleidingen, Tech Talks, inspiratiesessies en/of gingen zelf aan de slag tijdens workshops.

ArtTechTour

Tijdens de ArtTechTour ontdekten de leerlingen de maakbaarheid en de menselijke kant van technologie aan de hand van hedendaagse kunst. Het Energiehuis werd omgebouwd tot vier Technolabs waar (lokale) kunstenaars, performers, uitvinders en partners samenkwamen om bovenbouwleerlingen uit het voortgezet onderwijs een bijzondere multidisciplinaire beleving te bieden.

Reflectie kunstwerken

De leerlingen maakten kennis vanuit verschillende thema’s met kunstwerken die hierop reflecteren. De thema’s Art of Acitvism, Art of appearance, Art as energy en Art of moving werden uitgelicht in Technolabs. Zowel regionale als nationale kunstenaars maakten dit jaar deel uit van de ArtTechTour. Zo werden leerlingen meegenomen naar kunstwerken van onder andere Jelle Korevaar, Suzette Bousema, Noortje Stortelder, Gijs Gieskes, Sunjoo Lee en Ko de Beer. Aansluitend op de rondleiding kregen de leerlingen een workshop vanuit één van de thema’s.

Lots of Lieke

Lots of Lieke

Art TechTour 2022 - Lots of Lieke

Lots of Lieke

Lots of Lieke

Peter Verheijen

Art TechTour 2022 – foto: Lots of Lieke

Lots of Lieke

Lots of Lieke

Tech Talks

Nieuw dit jaar waren de twee Tech Talks. Twee avonden met inspirerende lezingen van Jelle Korevaar, Noortje Stortelder, Sunjoo Lee, Ko de Beer en Shirley Hendrikse van STRP.

Enkele reacties vanuit de scholen en leerlingen

  • De leerlingen waren geïnteresseerd in de kunstwerken en hebben een ander idee gekregen van wat kunst ook kan zijn.
  • Ik zou nooit een digitaal huis kopen
  • Leerlingen, collega’s en ik zelf hebben de ArtTechTour als erg positief ervaren.
  • Het was een gevarieerd programma waar een goed tempo in zat. Het was afwisselend, prikkelend en motiverend.
  • We dragen eigenlijk echt veel plastic met ons mee!
  • Tot volgend jaar!
  • Wow, mag je dat echt aanraken?
Video van Joao Derkhof

Partners

In samenwerking met:

Deelnemende kunstenaars:

Deelnemende scholen:

Met dank aan:

Deel dit item

Adres

SOC
Energiehuis (hoofdlocatie)
Noordendijk 148
3311 RR Dordrecht

Blijf up to date

Elke maand uitnodigingen voor interessante events in je inbox?

Wij zijn ervan overtuigd dat kunst en cultuur mensen verder brengt in hun persoonlijke ontwikkeling. Uiteindelijk willen we de potentie van mensen openen, ontgrendelen en benutten.

JOLINDA VAN DIJK (manager SOC)

opent potentie!