Sla navigatie over Ga naar het hoofdmenu

Voor scholen

7 juni 2023

Beroepenmiddag: creatieve hulp bij de goede studiekeuze

Cultuureducatie

Wat wil je later worden? Om leerlingen hierbij op weg te helpen, organiseerde het Stedelijk Dalton Lyceum, locatie Kapteynweg een Beroepenmiddag. Kunstenaar en SOC-vakdocent Joeri van den Anker was er ook.

Een kijkje in de keuken

Op dinsdag 6 juni barstte het op de school van de informatiestandjes. Bedrijven, instellingen en zzp’ers vertelden over hun beroep, en gaven leerlingen uit 4 en 5 havo zo ‘een kijkje in de keuken’.

Zo word je illustrator

De creatieve beroepen mochten natuurlijk niet ontbreken. Illustrator en graphic- en comic-designer Joeri vertelde over zijn opleiding. En onthulde welke weg hij af moest leggen om zijn droomberoep uit te oefenen. Tijdens een korte workshop konden de leerlingen alvast een beetje ervaren hoe het is om tekenaar te zijn.

Passende, persoonlijke ontwikkeling

Bij SOC vinden we het belangrijk dat iedereen zich persoonlijk kan ontwikkelen. Op een persoonlijke, passende manier. Daarom werken we graag mee aan de Beroepenmiddag. Het doel van deze dag was om leerlingen te informeren én enthousiast te maken over verschillende toekomstige banen. Zodat ze na hun eindexamen een goede studiekeuze kunnen maken. Iedereen – zowel de havoërs als de aanwezige vakmensen – was erg tevreden. Een geslaagde middag!

Deel dit item

Adres

SOC
Energiehuis (hoofdlocatie)
Noordendijk 148
3311 RR Dordrecht

Blijf up to date

Elke maand uitnodigingen voor interessante events in je inbox?

Wij zijn ervan overtuigd dat kunst en cultuur mensen verder brengt in hun persoonlijke ontwikkeling. Uiteindelijk willen we de potentie van mensen openen, ontgrendelen en benutten.

JOLINDA VAN DIJK (manager SOC)

opent potentie!