Sla navigatie over Ga naar het hoofdmenu

Voor scholen

30 juni 2023

Ckv-dag voor het Farelcollege

CultuureducatieKunst & Technologie

Edelsmeden, Keti Koti en graffiti. Dat was de ckv-dag voor de Kunstklassen van het Ridderkerkse Farelcollege in een notendop. Een inspirerende, verrassende dag die SOC mocht organiseren.

CKV-dag Farelcollege - SOC

Kennismaken met cultuur

Op maandag 28 juni kregen de leerlingen een warm welkom in het Energiehuis. Daar wachtte ze een divers programma. Ze begonnen met een workshop Edelsmeden. Sommige Kunstklassers bleken ware kunstenaars in de dop – zulke mooie sieraden maakten ze! Vervolgens bekeken ze een installatie over Keti Koti: Luci. Dit is een filmische zoektocht naar de herinnering en nalatenschap van de Surinaamse kunstenaar en activist G.G.T. Rustwijk. Tot slot maakten ze hun eigen creatieve graffitikunstwerk.

Om trots op te zijn

Deze CKV-dag is georganiseerd door SOC en uitgevoerd door onze vakdocenten. SOC-coördinator Dayamar Hous vertelt: “We wilden leerlingen laten kennismaken met cultuur. En dat is gelukt! Ze gingen actief aan de slag met verschillende kunstdisciplines, werkten samen met klasgenoten en hebben iets gemaakt om trots op te zijn.”

CKV-dag Farel College

Ook een ckv-dag voor jouw school?

Wie wil je zijn? Welke plek wil je innemen in de maatschappij? Hoe zie je de wereld? Kunst en cultuur zetten aan tot (kritisch) denken. Cultuureducatie speelt dan ook een belangrijke rol in het voortgezet onderwijs. Die rol vullen wij in met creatieve programma’s en leerlijnen. Kunnen wij jouw school ondersteunen bij de ckv-dag? Zodat we samen een bijdrage kunnen leveren aan cultuuronderwijs? Dat doen we graag!

De leerlingen vonden het superleuk, vooral omdat ze het nog nooit hadden gedaan. Ze voelden zich verwelkomd.

SOC-coördinator Dayamar Hous

Deel dit item

Adres

SOC
Energiehuis (hoofdlocatie)
Noordendijk 148
3311 RR Dordrecht

Blijf up to date

Elke maand uitnodigingen voor interessante events in je inbox?

Wij zijn ervan overtuigd dat kunst en cultuur mensen verder brengt in hun persoonlijke ontwikkeling. Uiteindelijk willen we de potentie van mensen openen, ontgrendelen en benutten.

JOLINDA VAN DIJK (manager SOC)

opent potentie!