Sla navigatie over Ga naar het hoofdmenu

Voor scholen

Voor partners

5 januari 2024

Cultuurmenu Zwijndrecht is live!

Cultuureducatie

Met trots kondigen wij de lancering aan van het nieuwe Cultuurmenu Zwijndrecht! Vanaf maandag 8 januari kunnen alle basisscholen in Zwijndrecht en Heerjansdam gratis workshops op het gebied van kunst en cultuur bestellen voor de leerlingen van groep 1 t/m 8.

Gratis kunst- en cultuuractiviteiten voor basisscholen in Zwijndrecht

“Kunst en cultuur zijn essentiële elementen in de ontwikkeling van kinderen. Met het Cultuurmenu willen we elke leerling in Zwijndrecht en Heersjansdam de kans geven om deze belangrijke aspecten te verkennen.”

De scholen kunnen zich via www.soc.nl/cultuurmenu aanmelden voor workshops beeldend, dans, theater, muziek, media en erfgoed. Leerlingen gaan door de schooljaren heen op ontdekkingsreis langs alle kunst- en cultuurdisciplines. Zo verlaten ze de basisschool met een rugzak vol kennis, inspiratie en ideeën.

Ontwikkeling

“We zijn verheugd om samen te werken met de scholen en lokale cultuurpartners om een rijke leerervaring te bieden. Het Cultuurmenu zet in op leren – over, door en met cultuur. Vaak koppelen we hier thema’s aan als duurzaamheid en diversiteit. Dit draagt bij aan de ontwikkeling van een cultureel (zelf)bewustzijn.” zegt Marjan van Breugel, SOC coördinator scholen en stuwende kracht achter het programma.

Cultuurmenu Zwijndrecht

Cultuurmenu Zwijndrecht

Cultuurmenu Zwijndrecht

Vakdocenten

De Cultuurmenu workshops worden gegeven door ervaren vakdocenten en zijn speciaal ontwikkeld om leerlingen op een interactieve en educatieve manier kennis te laten maken met verschillende culturele disciplines. Dit programma, gefinancierd door gemeente Zwijndrecht, is ontworpen om de creativiteit en culturele kennis van de leerlingen te verrijken.

Kunst en cultuur in de klas

Cultuurmenu Zwijndrecht richt zich per groep op verschillende disciplines. Groep 1 en 2: theater en dans. Groep 3 en 4: beeldend en media. Groep 5 en 6: muziek en dans. En groep 7 en 8: alle disciplines. Voor meer informatie over het Cultuurmenu en om je school in te schrijven, bezoek www.soc.nl/cultuurmenu.

Laten we samen kunst en cultuur tot leven brengen in de klas!

Deel dit item

Adres

SOC
Energiehuis (hoofdlocatie)
Noordendijk 148
3311 RR Dordrecht

Blijf up to date

Elke maand uitnodigingen voor interessante events in je inbox?

Wij zijn ervan overtuigd dat kunst en cultuur mensen verder brengt in hun persoonlijke ontwikkeling. Uiteindelijk willen we de potentie van mensen openen, ontgrendelen en benutten.

JOLINDA VAN DIJK (manager SOC)

opent potentie!