Sla navigatie over Ga naar het hoofdmenu

Voor de zorg

5 juni 2022

Cultuurvisites in de tuin

Cultuurparticipatie

Bewoners van woon- en zorgcentra en aanleunwoningen werden afgelopen weken verrast met een concert van Cultuurvisite in de tuin in Ridderkerk, Alblasserdam en Dordrecht.

Speciaal buiten-concert

“Wat een prachtig alternatief nu alles door corona even anders is”

Gitarist en zanger Thijs Mijnster en Jirre Stoutjesdijk speelden buiten Hollandse hits bij de ReyerheemHet Jasmijnhuis in Ridderkerk, De Alblashof en aan de Kraanbaan in Alblasserdam en Het PolderhuisHet Parkhoff en De Linde in Dordrecht. De bewoners genoten buiten in het zonnetje van liedjes als “Het kleine café aan de haven”. Een welkome verrassing voor de bewoners en medewerkers.

Cultuur Dichtbij

Deze Cultuurvisites in de tuin zijn onderdeel van Cultuur Dichtbij, een project dat door culturele activiteiten een positieve bijdrage levert aan de gezondheid van (kwetsbare) ouderen in Dordrecht, Ridderkerk, Papendrecht en Alblasserdam.

Partner Cultuur

De activiteiten die normaalgesproken plaatsvinden in het kader van Cultuur Dichtbij konden wegens de coronacrisis niet doorgaan. Cultuurvisite in de tuin is een alternatieve activiteit die wij in samenwerking met ToBe cultuurcentrum, Dorpsmakelaar Marion Korteland van Stichting Welzijn Albasserdam en Cultuurmakelaar- en coach Yarah Winkelaar uitvoerden.

Deel dit item

Adres

SOC
Energiehuis (hoofdlocatie)
Noordendijk 148
3311 RR Dordrecht

Blijf up to date

Elke maand uitnodigingen voor interessante events in je inbox?

Wij zijn ervan overtuigd dat kunst en cultuur mensen verder brengt in hun persoonlijke ontwikkeling. Uiteindelijk willen we de potentie van mensen openen, ontgrendelen en benutten.

JOLINDA VAN DIJK (manager SOC)

opent potentie!