Sla navigatie over Ga naar het hoofdmenu

Voor de buurt

Voor partners

28 augustus 2023

De Noordflank bruist tijdens de Gezellige Zomermiddag

Cultuurparticipatie

Wie op 16 augustus langs het Otto Dickeplein liep, kon zijn ogen uitkijken. Het plein was – door buurtbewoners Willem en Aart – omgetoverd tot een heuse mini-buurtcamping voor de Gezellige Zomermiddag in de Wijk. En gezellig, dát was het: het bruiste op de Noordflank.

Een bomvol programma …

Iedereen was welkom om mee te doen aan leuke activiteiten. Zo konden deelnemers op zoek naar hun innerlijke kunstenaar tijdens de workshop Oer-Hollandse dieren tekenen, geïnspireerd door de kunst van Aelbert Cuyp. Ook waren er XXL-spellen van Pip & Zo en een reuzebellenblaas. Het hoogtepunt van de dag was het optreden van singer-songwriter Jirre Stoutjesdijk. Hij zong prachtige liedjes ‘uit de oude doos’.

… en een schitterende opkomst

Er kwamen meer dan 100 buurtbewoners langs. Ze waren vooral verrast door de verschillende activiteiten en de levendige sfeer. Een aantal nieuwsgierige ouderen zaten eerst voorzichtig te genieten vanaf het balkon. Maar niet veel later besloten ze – met rollator en al – toch ook naar beneden te komen en aan te sluiten. En dat is nou precies waarvoor we dit soort dingen doen. “Iedereen voelde zich thuis en genoot van elkaars gezelschap”, aldus SOC-Coördinator voor de Buurt Melanie Leeflang.

Nog maar het begin

Deze inspirerende activiteit was de eerste in een reeks geplande pop-up-evenementen rondom de Noordflank/Lijnbaan. Het doel? Wijkbewoners aanmoedigen om samen te komen, creatief te zijn en plezier te hebben. Een enthousiast team van bewoners organiseert de activiteiten zelf, samen met SOC, Buurtwerk Dordrecht en het Dordrechts Museum.

Dit evenement heeft echt een gevoel van samenzijn in de buurt gecreëerd, en het heeft mijn dag opgevrolijkt.

EEN OUDERE BEZOEKER

Deel dit item

Adres

SOC
Energiehuis (hoofdlocatie)
Noordendijk 148
3311 RR Dordrecht

Blijf up to date

Elke maand uitnodigingen voor interessante events in je inbox?

Wij zijn ervan overtuigd dat kunst en cultuur mensen verder brengt in hun persoonlijke ontwikkeling. Uiteindelijk willen we de potentie van mensen openen, ontgrendelen en benutten.

JOLINDA VAN DIJK (manager SOC)

opent potentie!