Sla navigatie over Ga naar het hoofdmenu

Voor scholen

3 april 2023

Dordt in Cello 2023

CultuureducatieTaal

Ruim 300 leerlingen van obs de Knotwilg, kindcentrum Oranje-Nassau, obs De Viermaster, kindcentrum Prins Floris, Augustinusschool en School Vest bezoeken dinsdag 18 april het Dordt in Cello schoolconcert in theater De Willem en op vrijdag 21 april in het Energiehuis.

Cellofestival Dordrecht

Van 17 t/m 21 mei vindt de 17e editie van het Cellofestival Dordrecht plaats. In de voorbereiding hierop worden gratis schoolconcerten & poëzie workshops georganiseerd voor de groepen 6, 7 en 8 van het primair onderwijs in Papendrecht en Dordrecht. Het concert vindt op 18 april plaats in theater De Willem, Papendrecht en op 21 april in het Energiehuis, Dordrecht.

Poëzie workshops

De leerlingen mochten ook meedoen aan een bijzonder poëzie project. Op school kregen zij onder leiding van Marieke van Leeuwen, voorheen Stadsdichter én cellist, poëzie workshops van 1,5 uur. Hierbij werd taal en poëzie gekoppeld aan de cello en muziek. Leerlingen hebben geleerd hoe zij hun ervaring en emotie om kunnen zetten in poëzie. Na de workshops is het mooiste gedicht uitgekozen. De dichter mag het gedicht zelf voordragen tijdens het schoolconcert en wordt live begeleid door de cello.

Concert 18 april in Papendrecht

Op dinsdag 18 april geeft cellist Andrej van Brakel van de Classic Young Masters concerten van een uur in het Theater de Willem in Papendrecht. De winnende dichter uit Papendrecht draagt zelf het gedicht voor met live begeleiding door de cello.

Concert 21 april in Dordrecht

Op vrijdag 21 april geeft de 13 jarige cellist Valentijn Jeukendrup, finalist van het Prinses Christina Concour om 13.15 uur een concert van een uur in het Energiehuis. Het concert eindigt met een compositie gespeeld door Valentijn samen met jonge musici van het Drechtsteden Jeugd Ensemble (DJE). DJE geeft ook een korte presentatie, zodat de leerlingen ervaren dat deze muziek ook voor hen bereikbaar is.

Met dank aan …

Het schoolconcert en de poëzie workshop worden mogelijk gemaakt door de organisatie Dordt in Cello en de subsidie Cultuureducatie met Kwaliteit. Het 17e Cellofestival Dordrecht vindt plaats van 17 – 21 mei 2023.

Deel dit item

Adres

SOC
Energiehuis (hoofdlocatie)
Noordendijk 148
3311 RR Dordrecht

Blijf up to date

Elke maand uitnodigingen voor interessante events in je inbox?

Wij zijn ervan overtuigd dat kunst en cultuur mensen verder brengt in hun persoonlijke ontwikkeling. Uiteindelijk willen we de potentie van mensen openen, ontgrendelen en benutten.

JOLINDA VAN DIJK (manager SOC)

opent potentie!