Sla navigatie over Ga naar het hoofdmenu

Voor scholen

Voor partners

23 juni 2023

Duurzaam klussen tijdens POP-UP Circulair

CultuurparticipatieKunst & TechnologieLeren & inspireren

Wat is circulariteit? Waarom is het belangrijk? En hoe pas je het toe? Groepachters van de Don Boscoschool in Dordrecht beantwoorden deze vragen tijdens POP-UP Circulair. 

Eerst samen op onderzoek uit …

Voorafgaand aan de POP UP Circulair-projectweek onderzochten leerlingen al hoe je slim kunt omgaan met spullen. Door ze anders te ontwerpen, repareren of te hergebruiken. Aan de hand van voorbeelden van ontwerpers en kunstenaars doken ze samen in het thema. Ook kregen ze les in het werken met gereedschap: zagen, timmeren en natuurlijk veiligheid.

daarna zelf aan de slag

Van 26 t/m 29 juni gaan de leerlingen uit groep 8 zelf aan de slag in de werkplaats van Wijk voor Wijk. Van Maken & Meer krijgen ze allemaal een eigen meubelstuk om helemaal naar eigen wens op te knappen. 

Kom ook kijken!

POP-UP Circulair eindigt met een tentoonstelling van alle meubelstukken. Wethouder Marc Merx opent deze expo op vrijdag 30 juni in de Bibliotheek Crabbehof. Na de opening presenteren de leerlingen hun eigen opgeknapte werk aan vrienden en familie. Ben je ook nieuwsgierig? Kom langs in de bieb! De kunstwerken zijn tot en met 5 juli te bewonderen.  

Samenwerken in de wijk

POP-UP Circulair is een initiatief van Duurzaamheidscentrum Weizigt, in nauwe samenwerking met SOC, Maken & Meer, Cirkellab Dordrecht en de Bibliotheek Crabbehof. Samen kunnen we een mooie bijdrage leveren aan de ontwikkeling van kinderen én de wijk.

Deel dit item

Adres

SOC
Energiehuis (hoofdlocatie)
Noordendijk 148
3311 RR Dordrecht

Blijf up to date

Elke maand uitnodigingen voor interessante events in je inbox?

Wij zijn ervan overtuigd dat kunst en cultuur mensen verder brengt in hun persoonlijke ontwikkeling. Uiteindelijk willen we de potentie van mensen openen, ontgrendelen en benutten.

JOLINDA VAN DIJK (manager SOC)

opent potentie!