Sla navigatie over Ga naar het hoofdmenu

Voor scholen

29 juni 2023

Een stormachtige kunstreis

BurgerschapKunst & Technologie

Bewegende beelden die een verhaal vertellen. Dat is de kunstroute Beeldenstorm van Jelle Korevaar in het kort. Tijdens een rondleiding van SOC en Stichting Doorkruist ontdekten leerlingen uit groep 7 en 8 en eersteklassers de indrukwekkende kunstwerken. 

Beelden als antwoorden op moeilijke vragen

Waarom maken mensen ruzie? Waarom is er zoveel lijden in de wereld? En waarom leef je eigenlijk? Allemaal vragen die heel moeilijk te beantwoorden zijn. Dat vond kunstenaar Jelle Korevaar ook. Hij onderzocht zijn verhouding tot de wereld en het geloof en maakte daar beelden bij: een soort machines waarmee hij mensen aan het denken wil zetten, inclusief kinderen en jongeren.

Een eigen kijk op de wereld

En dat was precies het doel van deze educatieve route. Gewapend met een vragenwaaier, gehoorbeschermers en stukken touw liepen de leerlingen de route. Die ging langs de Grote Kerk en de Kunstkerk in Dordrecht. Ze onderzochten bijvoorbeeld welk effect geluid had op het bewonderen van de werken. Zo ontwikkelden de kunstliefhebbers in de dop een eigen kijk op het werk van Jelle. Plus: een eigen kijk op de wereld.

De mooiste gesprekken en verhalen

Iedereen is erg enthousiast over dit educatieve project. Docenten en leerlingen vonden het een inspirerende route. En onderweg kwamen de mooiste gesprekken en verhalen op gang. Alle reden om een vervolg te geven aan deze samenwerking! 

Deel dit item

Adres

SOC
Energiehuis (hoofdlocatie)
Noordendijk 148
3311 RR Dordrecht

Blijf up to date

Elke maand uitnodigingen voor interessante events in je inbox?

Wij zijn ervan overtuigd dat kunst en cultuur mensen verder brengt in hun persoonlijke ontwikkeling. Uiteindelijk willen we de potentie van mensen openen, ontgrendelen en benutten.

JOLINDA VAN DIJK (manager SOC)

opent potentie!