Sla navigatie over Ga naar het hoofdmenu

Voor de buurt

24 april 2023

Energiehuis 10 jaar! 13 mei: feestontbijt voor de buurt

Cultuurparticipatie

Het Energiehuis bestaat 10 jaar! Op zaterdag 13 mei vieren we als bewoners van het Energiehuis het 10-jarig bestaan van ons mooie culturele centrum. Het Energiehuis opende de deuren in 2013 en ontwikkelde zich tot één van de gezichtsbepalende culturele plekken in Dordrecht. SOC viert dit feest graag met de buurt en organiseert daarom een gratis feestontbijt van 11.00 – 13.00 uur op het Energieplein voor alle bewoners van de omliggende wijken.

Feestontbijt voor de buurt

Op zaterdag 13 mei zijn alle bewoners van de omliggende wijken van harte welkom voor een groots feestontbijt van 11.00 – 13.00 uur. Locatie is het Energieplein. De wijkbewoners kunnen gewoon langslopen, aanschuiven en genieten van een heerlijk ontbijt met muziek, dans en theater. Dit gratis ontbijt wordt verzorgd door Khotinsky, het Turks ontbijt door Waran Binici en Indische snacks en lekkernijen door Adindah Pibiri.

Samenwerking met ToBe

Ook zijn er diverse gratis optredens, dansworkshops en rondleiding te volgen in en om het Energiehuis, georganiseerd door ToBe. Van kunst en cultuur tot dans, muziek en theater, voor jong en oud is er genoeg te beleven!πŸŽ¨πŸŽ­πŸŽ€πŸ•ΊπŸΌ

Programma

  • 11.00 – 12.00 uur Feestontbijt met muziek en dans acts
  • 12.00 – 13.00 uur Rondleiding Energiehuis
  • 19.00 uur Expeditiefestival Wanderlust XL met verrassende line-up

ToBe Different_Delane Famel

Brassband Young Iconic gemaakt door Peter Verheijen Fotografie

Big band JazzedUp

ToBe Continued - Raemy Abdelsalam

Rondleiding

Voor degenen die altijd al wilden weten wat er allemaal gebeurt achter de vele deuren in het Energiehuis is er een rondleiding door het pand. Om 12.00 uur verzamelen we op het Energieplein. Aanmelden is niet nodig. De rondleiding eindigt in theaterzaal Ketel 2 met muziek en dansperformances.

Wanderlust XL

Bibelot, Kunstmin en Popcentrale bieden je werelden in het Energiehuis die je nog niet kende en prikkelt met expeditiefestival Wanderlust al je zintuigen. Luister naar nieuwe geluiden, uitdagende concerten en beleef performances met bezoekers die zich net zoals jij graag laten verrassen. Dit festival heeft een bijzondere twist: de line-up is een groot raadsel. Wanderlust neemt je mee op ontdekkingstocht langs vier artiesten in verschillende zalen in het Energiehuis voor een avontuurlijke, muzikale en theatrale avond! Kaarten kosten € 12,50.

Samen met …

Deel dit item

Adres

SOC
Energiehuis (hoofdlocatie)
Noordendijk 148
3311 RR Dordrecht

Blijf up to date

Elke maand uitnodigingen voor interessante events in je inbox?

Wij zijn ervan overtuigd dat kunst en cultuur mensen verder brengt in hun persoonlijke ontwikkeling. Uiteindelijk willen we de potentie van mensen openen, ontgrendelen en benutten.

JOLINDA VAN DIJK (manager SOC)

opent potentie!