Sla navigatie over Ga naar het hoofdmenu

Voor scholen

3 april 2023

Event avond Da Vinci doet Identity, you and me!  

BurgerschapCultuureducatie

Op dinsdag 18 april 2023 presenteren 60 eerstejaars studenten van Da Vinci College wat ze geleerd hebben tijdens de lessen Spoken Word, Filmmaken en Graffiti aan ouders, vrienden en familie. De inhoud van de SOC kunstlessen waren in het thema ‘Identity, you and me’. Hierbij werken de leerlingen van Junior Business Support aan leerdoelen als wie ben jij, waar sta je en hoe verhoud jij je tot de wereld. De feestelijke Event avond start om 19.30 uur in het Energiehuis, Dordrecht.

Programma

Na de opening wordt de film getoond van het proces tijdens de lessen gemaakt en gemonteerd door de studenten zelf. Ook is er een talkshow met interviews studenten, optredens, presentatie van de graffiti werkstukken en muziek van DJ Menace. De Event avond wordt gepresenteerd door Michael Gomes (docent Da Vinci College). Het programma eindigt om 20.30 uur, waarna de tafels gedekt worden voor de Iftar. De studenten nemen hiervoor allemaal wat lekkers mee. Een mooi moment om de avond gezamenlijk af te sluiten. De avond is besloten.

Skills Leerlijn

Junior Business Support, waar de niveau 2 opleidingen Logistiek Medewerker, Retailmedewerker en Assistant Business Services onder vallen, werkt al vijf jaar aan een ‘Skills Leerlijn’. Dit is een leerlijn gericht op de 21e eeuwse vaardigheden. De insteek is een bredere persoonlijke ontwikkeling voor de student en bestaat uit vier blokken. Thema blok 1 is personal branding en blok 2 netwerken. Het derde blok staat in het teken van skills via workshops kunsten. De studenten krijgen vier lessen in een zelfgekozen kunstdiscipline: Spoken Word, Filmmaken of Graffiti. Het laatste blok staat in het teken van skills in de maatschappij, waarbij de studenten maatschappelijk diensttijd opdoen en iets organiseren voor een ander.

Samenwerking Da Vinci College – SOC

Het project ‘Da Vinci doet, skills via de kunsten’ wordt georganiseerd door SOC in samenwerking met Da Vinci en vindt dit schooljaar voor de 3e keer plaats.

Deel dit item

Adres

SOC
Energiehuis (hoofdlocatie)
Noordendijk 148
3311 RR Dordrecht

Blijf up to date

Elke maand uitnodigingen voor interessante events in je inbox?

Wij zijn ervan overtuigd dat kunst en cultuur mensen verder brengt in hun persoonlijke ontwikkeling. Uiteindelijk willen we de potentie van mensen openen, ontgrendelen en benutten.

JOLINDA VAN DIJK (manager SOC)

opent potentie!