Sla navigatie over Ga naar het hoofdmenu

Voor scholen

Voor partners

10 juli 2023

Feestelijke afsluiting Cultuurmenu Papendrecht

Burgerschap

Op 22 juni was het zover: de afsluiting van het Cultuurmenu in Papendrecht. Afgelopen maanden leerden ruim 600 Papendrechtse basisschoolleerlingen hoe ze een wereldburger konden worden. Ze gingen aan de slag met textiel, muziek, toneel en strips. Wethouders Jan Dirk van den Borg en Arjan Kosten bewonderden het resultaat én lieten hun eigen creativiteit zien.

Een spetterend optreden en unieke kunstwerken

De ochtend startte met een spetterend optreden. Ook vertelden de kinderen de wethouders wat ze geleerd hebben bij de workshop muziek. Daarna was het tijd om alle striptekeningen te bewonderen: stuk voor stuk unieke kunstwerken met een persoonlijk accent. En de wethouders? Die gingen aan de slag met een eigen strip. Wat bleek? Striptekenen was nog niet zo makkelijk!

Meer over jezelf leren

Vervolgens genoten alle aanwezigen van een spectaculaire modeshow met alle resultaten van de textielworkshop. Opgepimpte broeken, zwierige rokken en zelfbedrukte t-shirts: alles kwam voorbij. Tot slot was het tijd voor een theatervoorstelling. De wethouders mochten ook meedoen en vroegen de leerlingen hoe ze het vonden om door toneelspel meer over zichzelf te leren.

Komt dat zien

Het was een prachtig slot van een geslaagd project. Leerlingen waren trots op hun werk en op alles wat ze hebben geleerd. Ook alle vakdocenten en de Cultuurmenu-partners (Jeugd Theaterschool Papendrecht, ToBe, Muziekvereniging Excelsior en de Bibliotheek AanZet) genoten zichtbaar. Op naar volgend jaar!

Deel dit item

Adres

SOC
Energiehuis (hoofdlocatie)
Noordendijk 148
3311 RR Dordrecht

Blijf up to date

Elke maand uitnodigingen voor interessante events in je inbox?

Wij zijn ervan overtuigd dat kunst en cultuur mensen verder brengt in hun persoonlijke ontwikkeling. Uiteindelijk willen we de potentie van mensen openen, ontgrendelen en benutten.

JOLINDA VAN DIJK (manager SOC)

opent potentie!