Sla navigatie over Ga naar het hoofdmenu

Voor scholen

12 februari 2024

Genieten van rap, edelsmeden en films

CultuureducatieLeren & inspireren

Een van de tofste dingen die we doen? CKV-dagen organiseren! Met creatieve workshops en andere activiteiten laten we leerlingen hoe gaaf kunst en cultuur zijn. Dit keer was het de beurt aan CSG De Lage Waard in Papendrecht. Bijna 250 vmbo’ers genoten van een bomvol programma.

Vier anonieme kunstenaars …

Naar het Energiehuis en De Witt

De onderbouwleerlingen werden opgedeeld in twee groepen. De ene helft startte in het Energiehuis. Daar konden de kunstenaars in de dop zich uitleven bij workshops rap, weven, keramiek, edelsmeden, portretfotografie, light painting, breakdance en brassband. Iedereen mocht twee workshops kiezen. De andere helft begon met de op maat gemaakte activiteit in Filmtheater De Witt. Met een korte film, een interactief gesprek en tot slot de speelfilm Wonder.

In hun element

Yarah Winkelaar, Coördinator Scholen van SOC: “Ik probeer altijd zoveel mogelijk inspirerende activiteiten te bedenken voor de leerlingen. Ik vind het leuk om er écht een leuke dag van te maken. Dat vergt voorbereiding – in november waren we al begonnen. Het is mooi om te zien dat dat dan ook is gelukt. Leerlingen waren helemaal in hun element tijdens de workshops. En Wonder maakte indruk op hen.”

Deel dit item

Adres

SOC
Energiehuis (hoofdlocatie)
Noordendijk 148
3311 RR Dordrecht

Blijf up to date

Elke maand uitnodigingen voor interessante events in je inbox?

Wij zijn ervan overtuigd dat kunst en cultuur mensen verder brengt in hun persoonlijke ontwikkeling. Uiteindelijk willen we de potentie van mensen openen, ontgrendelen en benutten.

JOLINDA VAN DIJK (manager SOC)

opent potentie!