Sla navigatie over Ga naar het hoofdmenu

Voor scholen

24 januari 2023

Geslaagd event Cultuur & Burgerschap!

BurgerschapLeren & inspireren

Samenleven moet je leren! Wie zijn wij, wat is onze cultuur, wat is de cultuur van een ander? De kunsten onderzoeken en bevragen vanuit de burgerschapsthema’s zoals vrijheid, gelijkheid, solidariteit, identiteit, diversiteit en duurzaamheid. Burgerschap en cultuur zijn nauw met elkaar verweven. Hoe kan cultuur ingezet worden om burgerschap te versterken, zowel in het onderwijs als in de buurt? Dit waren de onderwerpen op het eerste netwerkevent Cultuur en Burgerschap op maandag 23 januari 2023.

fotograaf Peter Verheijen

Inspiratie en ontmoeting

“Wij geloven dat inzet van kunst samen met culturele organisatie, leerlingen en leraren inhoud geeft aan burgerschaps – onderwijs.”

Liesbeth Levy, KCR

Een middag in het teken van ontmoeten, inspireren, kennis delen en het in kaart brengen van vraag & aanbod over Cultuur en Burgerschap. 30 professionals uit het primair onderwijs (groep 7/8), maatschappelijke, culturele, natuur en duurzaamheidsorganisaties, kunstvakdocenten én collega’s SOC gingen met elkaar in gesprek. Maar eerst waren er inspirerende presentaties van Liesbeth Levy (KCR), Tim Veldhuis (Hof van Nederland), Richard Bodde (Jongeren van de wereld), Themba Schmitz (Theater Tortilla) en Wouter Siewerts (Lexlab). Swendeline Ersilia (stadsdichter van Dordrecht) droeg een gedicht voor.

Enkele reacties

  • Aan de gesprekstafels voelde je echt de behoefte om hier mee aan de slag te gaan
  • Goede energie!
  • Ik heb nieuwe mensen leren kennen en mensen voor het eerst live gezien in plaats van mailen en bellen
  • We moeten hier met ons team over praten
  • Wat gaat er verder gebeuren?
  • Ik zou graag nog verder in gesprek gaan met verschillende partijen, maar….het is altijd te kort 😊
  • Ik vond het met recht een inspirerende bijeenkomst waar ontmoeting en uitwisseling centraal stond. Goede opkomst. Goede sfeer!

fotograaf Peter Verheijen

fotograaf Peter Verheijen

fotograaf Peter Verheijen

fotograaf Peter Verheijen

fotograaf Peter Verheijen

Deel dit item

Adres

SOC
Energiehuis (hoofdlocatie)
Noordendijk 148
3311 RR Dordrecht

Blijf up to date

Elke maand uitnodigingen voor interessante events in je inbox?

Wij zijn ervan overtuigd dat kunst en cultuur mensen verder brengt in hun persoonlijke ontwikkeling. Uiteindelijk willen we de potentie van mensen openen, ontgrendelen en benutten.

JOLINDA VAN DIJK (manager SOC)

opent potentie!