Sla navigatie over Ga naar het hoofdmenu

Voor scholen

4 december 2023

Gitaarles voor leerkrachten Het Kristal

CultuureducatieLeren & inspireren

“Kan SOC misschien gitaarlessen verzorgen voor onze leerkrachten?” Met die vraag kwam directrice Lilian Pol van IKC Het Kristal een aantal maanden geleden naar ons toe. Het antwoord? Jazeker kunnen we dat!

Samen liedjes zingen

Het idee achter de vraag van Lilian is simpel: als leerkrachten zelf gitaar kunnen spelen, wordt samen liedjes zingen in de klas nóg leuker en leerzamer. Daarom gingen maar liefst dertien enthousiastelingen aan de slag met het snaarinstrument. In vijf lessen leerden ze de basisvaardigheden – onder leiding van vakdocent Charl Delemarre. 

Van Spaanse melodieën tot rockklassiekers

De deelnemers werden opgesplitst in twee groepen. Zo kreeg iedereen voldoende aandacht. Het niveau was heel verschillend: de een had al wat ervaring en de ander had nog nooit een gitaar vastgehouden. In de eerste lessen lag de focus op noten lezen en de verschillende akkoorden. Daarna was het tijd voor het instuderen van verschillende kinderliedjes. Daarbij mocht Sinterklaas Kapoentje natuurlijk niet ontbreken. Maar – op verzoek van de leerkrachten – klonken er ook Spaanse melodieën en rockklassiekers door het leslokaal.

De basis is er

Inmiddels zitten de lessen erop. In vijf keer drie kwartier word je natuurlijk geen Jimi Hendrix of Brian May. Maar, de basis is er. Nu is het aan de leerkrachten om in de klas en thuis verder te oefenen met gitaarspelen. En het enthousiasme is groot: “De gitaarlessen spraken mij enorm aan. Charl legde alles rustig en duidelijk uit. Daardoor heb ik in vijf lessen al enorm veel geleerd. Maar ik moet inderdaad blijven oefenen!”

Deel dit item

Adres

SOC
Energiehuis (hoofdlocatie)
Noordendijk 148
3311 RR Dordrecht

Blijf up to date

Elke maand uitnodigingen voor interessante events in je inbox?

Wij zijn ervan overtuigd dat kunst en cultuur mensen verder brengt in hun persoonlijke ontwikkeling. Uiteindelijk willen we de potentie van mensen openen, ontgrendelen en benutten.

JOLINDA VAN DIJK (manager SOC)

opent potentie!