Sla navigatie over Ga naar het hoofdmenu

Voor scholen

14 december 2023

Groep 7 en 8 maken kennis met Codarts

CultuureducatieLeren & inspireren

Naast wiskunde, Engels en geschiedenis ook muziek-, musical- en danslessen volgen. Dat kan op het Codarts Lyceum. Hier wordt jong muzikaal talent klaargestoomd voor bijvoorbeeld het conservatorium. Om groep 7 en 8 van de basisschool kennis te laten maken met Codarts, schotelden eerstejaars leerlingen van deze muziekopleiding hen een spetterend optreden voor.

Win-win

De voorstelling is een echte win-win situatie. Ruim 375 basisschoolleerlingen krijgen een beeld van het Codarts Lyceum, en de eerstejaars doen podiumervaring op. Themba Schmitz, projectleider CmK bij SOC: “We vinden het belangrijk dat leerlingen van het primair onderwijs weten dat een creatieve opleiding volgen ook een optie is. Met zo’n voorstelling maken we die keuze misschien iets makkelijker.”

Verbaasde blikken

Om ervoor te zorgen dat de voorstelling perfect aansloot bij de belevingswereld van de basisschoolleerlingen, hielp Theater Tortilla met de regie en productie. SOC faciliteerde de theaterzaal en de technische benodigdheden. “Onze Sven zorgde voor perfect geluid en Vlien voor een prachtige lichtshow.”. Maar de hoofdrol was natuurlijk weggelegd voor de uitvoerende muzikanten. “De leerlingen in de zaal waren met stomheid geslagen toen ze hoorden dat sommige muzikanten pas 11 jaar oud waren. Zo goed klonk de muziek!”

Samenwerking

De voorstelling is een samenwerking tussen SOC en het Codarts Lyceum. Dit jaar waren er basisschoolleerlingen aanwezig van OBS De Griffioen, De Dordtse Vrije School, IKC De Regenboog Dubbeldam en School Mühring uit Dordrecht en de Prins Floris School uit Papendrecht.

Codarts

Deel dit item

Adres

SOC
Energiehuis (hoofdlocatie)
Noordendijk 148
3311 RR Dordrecht

Blijf up to date

Elke maand uitnodigingen voor interessante events in je inbox?

Wij zijn ervan overtuigd dat kunst en cultuur mensen verder brengt in hun persoonlijke ontwikkeling. Uiteindelijk willen we de potentie van mensen openen, ontgrendelen en benutten.

JOLINDA VAN DIJK (manager SOC)

opent potentie!