Sla navigatie over Ga naar het hoofdmenu

Voor scholen

3 april 2024

Het water is op!

BurgerschapCultuureducatie

Dinsdag 2 april mochten leerlingen groep 1 t/m 6 van De Knotwilg uit Papendrecht naar de theatervoorstelling ‘Het water is op!’ in eigen school. Het was een spetterend feestje, waar de leerlingen ook tot nadenken werden gezet over hun eigen waterverbruik. SOC co√∂rdinatoren Natalja Verhoef en Yarah Winkelaar maakten √©n speelden de voorstelling als opening voor het thema ‘water’.

Luna en Lotte

De minivoorstelling gaat over een dag uit het leven van de twee zusjes Luna en Lotte. Zij hebben op verschillende momenten water nodig, maar (vooral Lotte) springt daar niet altijd zuinig mee om.

Dan komt het moment dat het water op is. Er komt geen water meer uit de kraan!  Maar wat moet je zonder water? Je kunt dan je tanden niet poetsen, niet douchen, geen aanmaaklimonade drinken en ook de ramen niet zemen. (Al is dat laatste niet zo erg.)

Luna en Lotte gaan op zoek naar water. Ze proberen druppels te vangen en spetteren de druppels ook weer in het rond.  Eerst is het nog leuk, maar met heel veel dorst is het avontuur toch een stuk minder leuk. Zou het water echt op zijn? Of blijft de kringloop van het water, altijd bestaan?

Deel dit item

Adres

SOC
Energiehuis (hoofdlocatie)
Noordendijk 148
3311 RR Dordrecht

Blijf up to date

Elke maand uitnodigingen voor interessante events in je inbox?

Wij zijn ervan overtuigd dat kunst en cultuur mensen verder brengt in hun persoonlijke ontwikkeling. Uiteindelijk willen we de potentie van mensen openen, ontgrendelen en benutten.

JOLINDA VAN DIJK (manager SOC)

opent potentie!