Sla navigatie over Ga naar het hoofdmenu

Voor scholen

19 april 2023

Indrukwekkende event avond Da Vinci doet Identity, you and me!  

BurgerschapCultuureducatie

Op dinsdag 18 april 2023 presenteerden 60 eerstejaars studenten van Da Vinci College wat ze geleerd hadden tijdens de lessen Spoken Word, Filmmaken en Graffiti aan ouders, vrienden en familie. De inhoud van de SOC kunstlessen waren in het thema ‘Identity, you and me’. Hierbij werkten de leerlingen van Junior Business Support aan leerdoelen als wie ben jij, waar sta je en hoe verhoud jij je tot de wereld. De feestelijke Event avond begon om 19.30 uur in het Energiehuis en eindigde met een Iftar.

Programma

Na de opening door 2e kamerlid groen links Kauthar Bouchallikht bestond het programma uit een documentaire film tijdens de lessen gemaakt en gemonteerd door de studenten zelf. Een presentatie van de graffiti kunstwerken, voordrachten van spoken word, en een optreden van Blackened Soul, eveneens een student van Da Vinci die vorig jaar dit project had gevolgd. Tussendoor een talkshow met interviews.De Event avond werd gepresenteerd door Michael Gomes (docent Da Vinci College) en de muziek werd verzorgd door DJ Menace. Dit project heeft zoveel studenten “opgetild”. Het was een onderdeel in hun skills leerlijn maar ze werden uitgedaagd om in een culturele instelling buiten hun grenzen te treden waarbij het publiek in hun hoofd en in hun hart mocht kijken.

Het programma eindigde om 20.30 uur, waarna de tafels gedekt werden voor de Iftar. Hiervoor namen de studenten allemaal wat lekkers mee. Een mooi moment om de avond gezamenlijk af te sluiten.

Skills Leerlijn

Junior Business Support, waar de niveau 2 opleidingen Logistiek Medewerker, Retailmedewerker en Assistant Business Services onder vallen, werkt al vijf jaar aan een ‘Skills Leerlijn’. Dit is een leerlijn gericht op de 21e eeuwse vaardigheden. De insteek is een bredere persoonlijke ontwikkeling voor de student en bestaat uit vier blokken. Thema blok 1 was personal branding en blok 2 netwerken. Het derde blok stond in het teken van skills via workshops kunsten. De studenten kregen vier lessen in een zelfgekozen kunstdiscipline: Spoken Word, Filmmaken of Graffiti. Het laatste blok staat in het teken van skills in de maatschappij, waarbij de studenten maatschappelijk diensttijd opdoen en iets organiseren voor een ander.

Samenwerking Da Vinci College – SOC

Het project ‘Da Vinci doet, skills via de kunsten’ wordt georganiseerd door SOC in samenwerking met Da Vinci en vond dit schooljaar voor de 3e keer plaats.

Dit project heeft zoveel leerlingen 'opgetild'. We mochten in hun hoofd en hart kijken en dat was heel bijzonder ♥️❤️♥️

Helen Hietbrink

Deel dit item

Adres

SOC
Energiehuis (hoofdlocatie)
Noordendijk 148
3311 RR Dordrecht

Blijf up to date

Elke maand uitnodigingen voor interessante events in je inbox?

Wij zijn ervan overtuigd dat kunst en cultuur mensen verder brengt in hun persoonlijke ontwikkeling. Uiteindelijk willen we de potentie van mensen openen, ontgrendelen en benutten.

JOLINDA VAN DIJK (manager SOC)

opent potentie!