Sla navigatie over Ga naar het hoofdmenu

Voor partners

21 september 2022

Lezing kansen(on)gelijkheid en diversiteit!

BurgerschapLeren & inspireren

Op woensdag 21 september 2022 heeft Karim Amghar een geweldige lezing gegeven in het Energiehuis, Dordrecht. Het onderwerp: kansen(on)gelijkheid en diversiteit in het onderwijs.

Een inspirerende middag

”Kunst en Cultuur leveren een wezenlijke bijdrage aan vermindering van kansenongelijkheid.”

Honderd leerkrachten, intern begeleiders en schooldirecteuren kwamen naar deze lezing. ‘Kunst en Cultuur leveren een wezenlijke bijdrage aan vermindering van kansenongelijkheid’ aldus Karim. Altijd goed om opnieuw benadrukt te zien! Het was een inspirerende middag. Wij zijn trots op het resultaat van een fijne samenwerking met Samenwerkingsverband Passend Onderwijs Dordrecht en Gemeente Dordrecht.

Interactieve lezing door Karim Amghar

Karim nam de mensen tijdens de interactieve lezing mee over kansenongelijkheid en diversiteit in het onderwijs. Naast de lezing ging men actief in gesprek met elkaar wat dit voor hun school kan betekenen. Onderwerpen van gesprek waren onder andere ‘aan de slag met opgroeien in armoede’, ‘primair-voortgezet onderwijs en kansen voor warme overdracht’ in relatie tot ouderbetrokkenheid. Welke talentvolle leerlingen blijven hierdoor ongezien?

Over Karim

Karim Amghar is een Nederlandse schrijver, auteur van boeken, programmamaker, televisiepresentator, onderwijsprofessional, trainer en docent van Marokkaanse afkomst. Voor de NTR presenteerde hij verschillende documentaire series waaronder de vierdelige serie: Karim Pakt Zijn Kans over kansenongelijkheid en diversiteit in het onderwijs, de drieluik Het Verhaal van Abdelkrim.
Deze lezing werd georganiseerd door Samenwerkingsverband Passend Onderwijs Dordrecht, gemeente Dordrecht en SOC.

Deel dit item

Adres

SOC
Energiehuis (hoofdlocatie)
Noordendijk 148
3311 RR Dordrecht

Blijf up to date

Elke maand uitnodigingen voor interessante events in je inbox?

Wij zijn ervan overtuigd dat kunst en cultuur mensen verder brengt in hun persoonlijke ontwikkeling. Uiteindelijk willen we de potentie van mensen openen, ontgrendelen en benutten.

JOLINDA VAN DIJK (manager SOC)

opent potentie!