Sla navigatie over Ga naar het hoofdmenu

Voor scholen

Voor partners

7 juli 2023

Internationaal ontbijten op IKC De Wereldwijzer

Cultuurparticipatie

Hoe ontbijten ze aan de andere kant van de wereld? Wat staat daar op het menu – in plaats van een boterham met hagelslag? Leerlingen uit groep 6, 7 en 8 van IKC De Wereldwijzer maakten de afgelopen weken de lekkerste wereldontbijtjes klaar. Daarna bundelden ze de recepten in een prachtig kookboek: Feestontbijt.

Samen koken en proeven


Van Libanese Tabouleh tot Marokkaanse couscous: in vier lessen ontdekten de leerlingen hoe verschillende internationale ontbijtjes eruitzien, hoe je ze maakt én hoe ze smaken. En de meest ongezonde ingrediënten? Die vervingen ze door gezondere alternatieven. Zo zorgden ze voor een voedzame start van de dag.

Een kookboek voor en door leerlingen

Na al dat koken en proeven was het tijd om een kookboek te maken. Vol met recepten van de leerlingen zelf. Om tot een ultiem boek te komen, kregen ze les in vormgeving en voedselfotografie. Het resultaat? Feestonbijt is een prachtig kookboek, met smaken van over de hele wereld. Voor én door leerlingen.

Gezond en in verbinding

Samen met andere wijkpartners – zoals JOGG, Weizigt en TOPPIE – zet SOC zich in voor een gezond ontbijt voor iedereen. Met Wereldontbijt op de Wereldwijzer gaven we een feestelijke en creatieve twist aan deze ambitie. De focus lag bij dit project niet alleen op gezondheid, maar ook op verbinding tussen verschillende culturen in de wijk. Dat is zeker gelukt!

Het kookboek is wat mij betreft een prachtig eindproduct van een bijzonder project. De kinderen en de school mogen trots zijn!

Pieter Jan den Hartigh, Coördinator Cultuurparticipatie

Deel dit item

Adres

SOC
Energiehuis (hoofdlocatie)
Noordendijk 148
3311 RR Dordrecht

Blijf up to date

Elke maand uitnodigingen voor interessante events in je inbox?

Wij zijn ervan overtuigd dat kunst en cultuur mensen verder brengt in hun persoonlijke ontwikkeling. Uiteindelijk willen we de potentie van mensen openen, ontgrendelen en benutten.

JOLINDA VAN DIJK (manager SOC)

opent potentie!