Sla navigatie over Ga naar het hoofdmenu

Voor de buurt

6 november 2023

Kastanje Events: van kleidieren tot optische illusies

CultuureducatieCultuurparticipatie

Ridderkerkse kinderen en jongeren hoefden zich niet te vervelen tijdens de herfstvakantie. Zij konden gratis meedoen aan de Kastanje Events van Facet Ridderkerk: een verzameling sportieve, recreatieve en culturele activiteiten. SOC organiseerde ook een aantal toffe workshops, zoals Klei en kleur en Optische illusies.

Kleien en striptekenen

Op dinsdag 17 en donderdag 19 oktober stond De Loods in Ridderkerk in het teken van kunst en cultuur en je eigen talenten ontdekken. Docent Nathalie de Waard ging met kinderen van 4 tot en met 6 jaar aan de slag met klei. Goed kneden, kijken en een beetje bijschaven. Zo verschenen de mooiste herfstdieren. 6 tot en met 12-jarigen waanden zich voor even een heuse striptekenaar. Ze leerden hoe je een grap verzint en deze ombuigt tot een grappig plaatjesverhaal of tekenden zichzelf als action figure.

Fotograferen

Tijdens de eerste workshop van Mark Isarin – De natuur in stad en dorp – ging de jongste groep op pad. Oude kleren aan, plat op je buik en op zoek naar planten en bladeren. Alles voor het beste shot. Tijdens de tweede workshop van Mark ontdekten de wat oudere kinderen hoe je iemand met een foto voor de gek kunt houden. Door te spelen met perspectief, diepte en standpunt ontstonden de gekste plaatjes.

Volop animo

“De deelnemers vonden het supergaaf dat er zulke leuke activiteiten voor hen waren georganiseerd”, vertelt Emma de Bruin, Coördinator Scholen en voor de Buurt, Zorg en Welzijn. “Dat merkten we ook aan de animo. De Kastanje Events waren zo gewild, dat we sommige kinderen moesten teleurstellen.” Het organiseren van deze activiteiten was voor Emma haar eerste officiële klus binnen SOC. Hoe dat ging en hoe ze het vond? Dat lees je hier.

Deel dit item

Adres

SOC
Energiehuis (hoofdlocatie)
Noordendijk 148
3311 RR Dordrecht

Blijf up to date

Elke maand uitnodigingen voor interessante events in je inbox?

Wij zijn ervan overtuigd dat kunst en cultuur mensen verder brengt in hun persoonlijke ontwikkeling. Uiteindelijk willen we de potentie van mensen openen, ontgrendelen en benutten.

JOLINDA VAN DIJK (manager SOC)

opent potentie!