Sla navigatie over Ga naar het hoofdmenu

Voor scholen

9 juni 2023

Kliederen en kleuren op het schoolplein

Leren & inspireren

Het was een kleurrijk spektakel op de Ds. Joannes Beukelmanschool in Alblasserdam: op 6 en 8 juni beleefden leerlingen uit groep 1 tot en met 4 een heuse Kliederdoedag. 

Moddervoeten en aardappelstampers

s ’Ochtends ontdekten de kleuters de wondere vogelwereld. Wat voor sporen maken vogels op de grond? Kun je zelf ook sporen achterlaten? En met je voeten door het modderwater gaan? Dat voelt best bijzonder. Er waren ook versjes en liedjes. Op de maat van de muziek maakten de kinderen een prachtig kunstwerk, met knikkers, stokjes, verf, stempels en zelfs aardappelstampers.

Alles mocht

‘s Middags veranderde het schoolplein in een ontdekkingswereld. Van stoepkrijtverf maken tot schilderen met knikkers, en van kliederen met natuurlijke materialen tot spelen met water. Alles mocht en kon!

Volgend jaar weer

Het doel van deze Kliederdoedag was om de kinderen te verwonderen, hun zintuigen te prikkelen en ervaringsgericht te werken. Dat is gelukt! Leerlingen én leerkrachten genoten zichtbaar en gaven al aan dat ze volgend schooljaar zeker weer zo’n dag willen meemaken.

Deel dit item

Adres

SOC
Energiehuis (hoofdlocatie)
Noordendijk 148
3311 RR Dordrecht

Blijf up to date

Elke maand uitnodigingen voor interessante events in je inbox?

Wij zijn ervan overtuigd dat kunst en cultuur mensen verder brengt in hun persoonlijke ontwikkeling. Uiteindelijk willen we de potentie van mensen openen, ontgrendelen en benutten.

JOLINDA VAN DIJK (manager SOC)

opent potentie!