Sla navigatie over Ga naar het hoofdmenu

Voor scholen

30 juni 2023

Volop leesplezier op het Insula College

CultuureducatieTaal

Topauteurs, spannende thema’s en 32 workshops: op maandag 26 juni barstte het jaarlijkse Leesfeest weer los op het Insula College Koningstraat.

Leesfeest Insula College - Natalja Verhoef

De wondere wereld van lezen ontdekken

Maar liefst 600 leerlingen van mavo 1, 2 en 3 ontdekten de wondere wereld van taal en lezen. Ze mochten kiezen uit acht thema’s waaraan geweldige acteurs waren gekoppeld. Wat denk je van Lotte van den Noort en het thema Grenzeloos, of Pamela Sharon en het thema Creatief? De jongeren leerden de schrijvers kennen en deden vervolgens mee met twee thema-workshops.

Voor herhaling vatbaar

In totaal waren er 32 workshops, die werden gegeven door allerlei kunst- en cultuurprofessionals. Waaronder SOC-vakdocent Safaa Khelifati: zij gaf filmtheaterworkshops en sloot aan bij het thema Film. En Natalja Verhoef, die ook vaak voor SOC werkt, gaf theaterworkshops met het thema Moord: “We speelden onder andere een moordscène. Hoe kun je die spannend maken? Wat gebeurt er als je muziek weglaat? Heel leuk, en zeker voor herhaling vatbaar!”

Een rugzak vol kunst en cultuur

Het Insula College is een cultuurprofielschool. Haar missie: “Alle leerlingen met een rugzak vol bagage aan kunst en cultuur de wereld in sturen.” Met het Leesfeest wil ze leerlingen op een uitdagende manier laten zien dat taal overal is. Of het nu gaat om een boek of een game-uitleg. En dat hoe groter je woordenschat is, hoe makkelijker je alles om je heen kunt begrijpen. Daar dragen wij als cultuurpartner natuurlijk graag aan bij!

Deel dit item

Adres

SOC
Energiehuis (hoofdlocatie)
Noordendijk 148
3311 RR Dordrecht

Blijf up to date

Elke maand uitnodigingen voor interessante events in je inbox?

Wij zijn ervan overtuigd dat kunst en cultuur mensen verder brengt in hun persoonlijke ontwikkeling. Uiteindelijk willen we de potentie van mensen openen, ontgrendelen en benutten.

JOLINDA VAN DIJK (manager SOC)

opent potentie!