Sla navigatie over Ga naar het hoofdmenu

Voor scholen

1 december 2023

“Leren doe je ook buiten school.”

Cultuureducatie

Van druktechnieken tot textiele vormgeving. En van edelsmeden tot strip- en gamedesign. De 3e klas vmbo-leerlingen van het Wartburg College (Marnix) in Dordrecht weten er inmiddels alles van. SOC organiseerde voor hen een inspirerende CKV-dag. Waarop ze kennismaakten met kunst en cultuur in Het Energiehuis. 

Aan de slag

Kunst en cultuur. Daar valt natuurlijk heel veel onder. Om de ruim honderd vmbo-ers een idee te geven van het aanbod, stelden we een gevarieerd programma samen. Iedereen mocht zelf een workshop kiezen. Vakdocenten Regina, Henny, Monica, Leonie en Joeri vertelden daarin eerst enthousiast over de liefde voor hun vak, en deelden deze vervolgens door samen met de leerlingen aan de slag te gaan.

De kunstvakken:

  • Textiele vormgeving door Regina de Leeuw van Weenen
  • Druktechnieken door Henny van Ham
  • Edelsmeden door Monica Swerus
  • Theater door Leonie Redert
  • Strip- en gamedesign door Joeri van den Anker

Groots enthousiasme

En die leerlingen? Die waren blij verrast. Vol enthousiasme werd er gewerkt aan kunstwerken van stof en metaal. Aan een eigen stripverhaal. Aan drukken met een droge naald.. En aan persoonlijke improvisatie door theater. Elke leerling ontdekte op geheel eigen wijze wat er zo leuk is aan creatief bezig zijn. En wat er allemaal mogelijk is binnen ons vakgebied

Een fijne samenwerking

SOC werkt al jaren samen met Marnix Driestar Wartburg. De school vindt het belangrijk dat leerlingen ontdekken, leren en zich oriĆ«nteren op het gebied van kunst en cultuur. Daarom organiseren we meerdere keren per jaar de tofste activiteiten voor de verschillende klassen. Op school, maar ook – en misschien wel vooral – daarbuiten. Want leren doe je ook buiten school.

Deel dit item

Adres

SOC
Energiehuis (hoofdlocatie)
Noordendijk 148
3311 RR Dordrecht

Blijf up to date

Elke maand uitnodigingen voor interessante events in je inbox?

Wij zijn ervan overtuigd dat kunst en cultuur mensen verder brengt in hun persoonlijke ontwikkeling. Uiteindelijk willen we de potentie van mensen openen, ontgrendelen en benutten.

JOLINDA VAN DIJK (manager SOC)

opent potentie!