Sla navigatie over Ga naar het hoofdmenu

Voor scholen

Voor de buurt

Voor partners

13 mei 2024

Lilianne en SOC: een gouden combinatie

CultuureducatieLeren & inspireren

Lilianne Eijkelenkamp kwam bij SOC in dienst om het Kunstmenu aan te pakken. Want dit – toen nog – papieren boekje vol aanbod was toe aan vernieuwing. Inmiddels zijn we bijna tien jaar verder en heeft Lilianne verschillende rollen vervuld. Van projectleider CmK tot cultuurmakelaar en van coördinator tot trainer. “Ik werk hier nog steeds met heel veel plezier.”

Lilianne vertelt: “Ik heb ontzettend veel verschillende dingen gedaan. Zo heb ik naast het eerste Kunstmenu nog twee vernieuwingen van het Cultuurmenu begeleid en ben ik CmK-projectleider geweest. Hierbij begeleidde ik scholen bij het ontwikkelen van een visie en leerlijnen binnen cultuureducatie. Ook was ik Cultuurmakelaar in Papendrecht en hield ik me vanuit het Dordts Leerprogramma bezig met brede talentontwikkeling en de inzet van cultuureducatie voor taalontwikkeling. Nu train ik pabo-studenten binnen het creatief proces en vakintegratie, leid ik leerkrachten op tot intern cultuurcoördinator op hun school en ben ik wijkadviseur.”

Die laatste functie werd een klein jaar geleden in het leven geroepen voor de uitvoering van de Wijkaanpak in Dordrecht. Een klus waar Lilianne in eerste instantie niet heel enthousiast over was. “Mijn hart ligt bij het onderwijs.” Maar ik zag toch ook wel uitdaging in het verbinden van cultuureducatie en -participatie binnen ander speelveld, namelijk de Dordtse wijken. En ik moet zeggen: deze rol bevalt erg goed!”

Alsof dit allemaal nog niet genoeg is, is Lilianne ook nog voorzitter van de ondernemingsraad van Stichting Cultuureducatie (SCe) – de overkoepelende organisatie van de labels ToBe, Popcentrale en SOC. “Daardoor kan ik op grotere schaal meedenken en de belangen van mijn collega’s behartigen. Dat verrijkt mijn werk nog eens extra.”

Een bezige SOC-bij dus die Lilianne. De afgelopen maand werkte ze bijvoorbeeld aan:

Deel dit item

Adres

SOC
Energiehuis (hoofdlocatie)
Noordendijk 148
3311 RR Dordrecht

Blijf up to date

Elke maand uitnodigingen voor interessante events in je inbox?

Wij zijn ervan overtuigd dat kunst en cultuur mensen verder brengt in hun persoonlijke ontwikkeling. Uiteindelijk willen we de potentie van mensen openen, ontgrendelen en benutten.

JOLINDA VAN DIJK (manager SOC)

opent potentie!