Sla navigatie over Ga naar het hoofdmenu

Voor scholen

28 februari 2024

Eindexamenvoorstelling: Man versus Machine

Cultuureducatie

Indrukwekkende muziek. Spectaculaire beelden. En een zaal vol enthousiast publiek. Dat is de eindexamenvoorstelling van mavo- en havo-leerlingen van het Stedelijk Dalton Lyceum in het kort. Zij gaven een professionele show in het Energiehuis.

Man vs Machine - Eindexamen Muziek van Stedelijk Dalton

Een professionele show

Man versus Machine was het slotstuk voor de eindexamenvakken tekenen en muziek. Het belangrijkste doel? Het examen halen. Maar ook ervaring opdoen met het optreden voor een groot publiek met een professionele show. De leerlingen van het Dalton aan de Kapteynweg in Dordrecht werkten de afgelopen maanden dan ook hard toe naar dit moment.

Spelen voor een uitverkochte zaal

Toen was het moment daar. Eerst werd er nog druk gerepeteerd en gemonteerd – onder leiding van technici Sven Oudenaarden en Vlien Steenberghe. Daarna speelden de vierde- en vijfdeklassers de voorstelling voor een uitverkochte zaal. Alle leerlingen van de school mochten gratis naar binnen en voor alle andere mensen was een kaartje €2,-. De reacties? Die waren lovend. “Het publiek genoot zichtbaar, en de artiesten trouwens ook”, zegt Kiki Luitwieler, Coördinator Scholen bij SOC. 

Echte beleving

“We vinden het belangrijk dat leerlingen die kunstvakken volgen, ook echt beleven hoe het is om kunstenaar te zijn. En hun werk te delen met anderen. Daarom hebben we de deuren van het Energiehuis opengesteld voor de leerlingen van het Dalton. Zodat ze hun eindexamen naar een hoger plan konden tillen. Ik ben blij dat dit gelukt is!”

We vinden het belangrijk dat leerlingen die kunstvakken volgen, ook echt beleven hoe het is om kunstenaar te zijn.

Kiki Luitwieler, Coördinator Scholen bij SOC

Deel dit item

Adres

SOC
Energiehuis (hoofdlocatie)
Noordendijk 148
3311 RR Dordrecht

Blijf up to date

Elke maand uitnodigingen voor interessante events in je inbox?

Wij zijn ervan overtuigd dat kunst en cultuur mensen verder brengt in hun persoonlijke ontwikkeling. Uiteindelijk willen we de potentie van mensen openen, ontgrendelen en benutten.

JOLINDA VAN DIJK (manager SOC)

opent potentie!