Sla navigatie over Ga naar het hoofdmenu

Voor de zorg

1 januari 2022

Muzikale beleving in het Odensehuis Papendrecht!

Cultuurparticipatie

Donderdag 26 november 2021 vond er een culturele activiteit plaats in het Odensehuis in Papendrecht. De bezoekers maakten kennis met muziekdocent Jirre Stoutjesdijk en verschillende instrumenten tijdens de workshop Muzikale Beleving! De groep was razend enthousiast, deed echt mee en genoot van de gezamenlijke beleving: het maken van een melodieus hoorspel. Wethouder Corine Verver is erg begaan met de activiteiten die worden georganiseerd en kwam daarom ook langs om de bezoekers aan het werk te zien en te horen. Natuurlijk deed ze ook zelf mee. En als verrassing gaf Corine het Odensehuis een extra muziekles cadeau op 24 december tijdens de kerstviering.

Odensehuis Papendrecht

Bezoekster Odensehuis met brede glimlach op het gezicht na afloop: “Ik heb zo genoten, ik voelde me alsof ik 18 jaar was!”

Een Odensehuis is een laagdrempelig inloophuis voor mensen met (beginnende) dementie, mantelzorgers, en hun familie- en vriendenkring. Er is ruimte voor ontmoeting, ondersteuning, activiteiten en advies. Iedereen is van harte welkom! Het Odensehuis vindt het belangrijk dat mensen met dementie, of het vermoeden daarvan, een waardevolle plaats innemen in onze samenleving en zolang mogelijk thuis kunnen wonen.

Cultuur Dichtbij

Muzikale Beleving! is georganiseerd door de Cultuurmakelaar Papendrecht en is onderdeel van het programma Cultuur Dichtbij. Dit zijn culturele activiteiten die een positieve bijdrage leveren aan de gezondheid van (kwetsbare) ouderen in Dordrecht, Ridderkerk, Papendrecht en Alblasserdam. Later dit jaar zal dit programma grootser worden uitgezet door Tjak. Zij spelen met veel plezier oude- en nieuwe muziek, originele composities voor gitaarkwartet en ook vaak bewerkingen van orkeststukken.

Cultuurmakelaar Papendrecht

De Cultuurmakelaar wordt door ons uitgevoerd in opdracht van de gemeente Papendrecht, domein Cultuur. De Cultuurmakelaar stimuleert cultuureducatie en cultuurparticipatie in Papendrecht in het algemeen en in het bijzonder onder kinderen, jongeren en kwetsbare doelgroepen. De Cultuurmakelaar levert een concrete bijdrage aan de uitvoering van de cultuuragenda 2018-2022 Papendrecht. Hierbij is de Cultuurmakelaar verantwoordelijk voor het ophalen van vragen, wensen en behoeften bij de doelgroepen en het maken van verbindingen.

Muzikale beleving Odensehuis

Muzikale beleving Odensehuis

Deel dit item

Adres

SOC
Energiehuis (hoofdlocatie)
Noordendijk 148
3311 RR Dordrecht

Blijf up to date

Elke maand uitnodigingen voor interessante events in je inbox?

Wij zijn ervan overtuigd dat kunst en cultuur mensen verder brengt in hun persoonlijke ontwikkeling. Uiteindelijk willen we de potentie van mensen openen, ontgrendelen en benutten.

JOLINDA VAN DIJK (manager SOC)

opent potentie!