Sla navigatie over Ga naar het hoofdmenu

Voor de zorg

1 december 2021

‘Nog nooit zoiets moois geweest op Reyerheem!’

CultuurparticipatieTaal

In het weekend van 28 en 29 november vonden twee culturele activiteiten plaats op Reyerheem in Ridderkerk vanuit het programma Cultuur Dichtbij. Zo fijn dat deze activiteiten door konden gaan. Lars van der Werf, bekend van ‘Versjes van Lars’ was op zaterdag 28 november te gast. Samen met zijn ouderwetse typemachine. Zondag 29 november gaf het Ripasso Gitaarensemble een (besloten) concert met prachtige gitaarmuziek.

Versjes van Lars

“De bewoners werden heel serieus genomen, hun verhaal werd gehoord en vertaald naar een mooi gedichtje”

De bewoners maakten zaterdag ruim 9 kilo kruidnootjes en het hele huis rook heerlijk naar de speculaaskruiden. Tussen het kneden, rollen en bakken door konden de bakkers naar Lars van der Werf. Terwijl hij met de bewoners sprak, typte hij lieve, grappige en ontroerende persoonlijke versjes. Er kwamen mooie verhalen naar boven. Aan de hand van hun verhaal werd een persoonlijk gedicht geschreven. Dit leverde zulke mooie momenten op voor de bewoners. Zij werden even heel serieus genomen, hun verhaal werd gehoord en vertaald naar een mooi gedichtje. Nadat het versje uit de typemachine rolde, kreeg deze een stempel van Lars en werd hij overhandigd. Met trots werd dit gedicht ontvangen.

Ripasso Gitaarensemble

Zondag was er een mooi concert van het Ripasso Gitaarensemble. Dit keer eens klassieke muziek. Prachtige oude muziek uit 1600 maar ook Vivaldi kwam voorbij en alles op gitaar. Vrolijke Ierse folkmuziek, mooie Spaanse melodieën en feestelijke Rumba. De bewoners hebben genoten. Enkele bewoners vertelden dat er nog nooit zoiets moois was geweest in de Reyerheem. Ripasso Gitaarensemble is een gitaarkwartet bestaande uit Willemijn Ketting, Miguel Bronsveld, Chris David en Tom A-Tjak. Zij spelen met veel plezier oude- en nieuwe muziek, originele composities voor gitaarkwartet en ook vaak bewerkingen van orkeststukken.

Cultuur Dichtbij

‘Versjes met Lars’ en het concert van het Ripasso Gitaarensemble zijn georganiseerd door SOC en zijn onderdeel van het programma Cultuur Dichtbij. Dit zijn culturele activiteiten die een positieve bijdrage leveren aan de gezondheid van (kwetsbare) ouderen in Dordrecht, Ridderkerk, Papendrecht en Alblasserdam. Later dit jaar zal dit programma grootser worden uitgezet. Cultuur Dichtbij wordt mogelijk gemaakt met de steun van stichting Fonobori en de gemeente Ridderkerk (regeling Cultuur voor Iedereen). Cultuur Dichtbij, een middag waarbij oude verhalen herleven en nieuwe herinneringen gemaakt worden.

Deel dit item

Adres

SOC
Energiehuis (hoofdlocatie)
Noordendijk 148
3311 RR Dordrecht

Blijf up to date

Elke maand uitnodigingen voor interessante events in je inbox?

Wij zijn ervan overtuigd dat kunst en cultuur mensen verder brengt in hun persoonlijke ontwikkeling. Uiteindelijk willen we de potentie van mensen openen, ontgrendelen en benutten.

JOLINDA VAN DIJK (manager SOC)

opent potentie!