Sla navigatie over Ga naar het hoofdmenu

Voor scholen

1 december 2021

Ontdekkingsreizen op OBS de Botter!

Kunst & Technologie

OBS De Botter uit Ridderkerk heeft samen met SOC hun voormalige talentenmiddagen een upgrade gegeven. De leerlingen van OBS De Botter gaan gedurende hun schoolcarrière elk schooljaar vier keer een “Ontdekkingsreis” met verschillende thema’s maken! Voor dit schooljaar zijn er drie ontdekkingsreizen gepland.

Kick Off

”Hoe krijg je grote en kleine schaduwen? Wat gebeurt er als je het licht een kleur wil geven?”

In november vond de eerste “Ontdekkingsreis” met workshops waardoor de leerlingen hun talenten ontdekken plaats. Leerlingen uit groep 1 tot en met 8 konden kiezen uit de thema’s dans, theater, rappen en muziek. De workshops in november en maart worden dit schooljaar verzorgd vanuit het Cultuurmenu Ridderkerk en Cultuureducatie met Kwaliteit.

Licht en schaduw

De kleuters hebben twee lessen over licht en schaduw gekregen van Yarah Winkelaar van Yarah’s Beeldplek. Alle kinderen gingen aan de slag met een zaklamp en verschillende materialen zoals blokken, cd’s, gekleurd cellofaan en nog veel meer. Tijdens de lessen hielden ze zich bezig met vragen zoals: hoe krijg je grote en kleine schaduwen? Wat gebeurt er als je het licht een kleur wil geven? Er waren activiteiten zoals licht en cellofaan mengen en hebben de leerlingen een schaduwstok gemaakt met allerlei materialen om vervolgens te ontdekken wat voor vormen er ontstonden achter het doek.

Belevenissen op het gebied van Kunst & Cultuur

Zomer 2022
In juni 2022 konden leerlingen kiezen uit allerlei sportdisciplines.
OBS De Botter vindt het belangrijk dat leerlingen zelf mogen kiezen welke workshops ze willen volgen. Dit keuzeproces word goed begeleid en de leerlingen evalueren en reflecteren op hun ervaring en hun keuze. Met het mooie vooruitzicht dat na acht jaar basisschool de leerlingen veel hebben ontdekt over hun talenten en interesses!

Deel dit item

Adres

SOC
Energiehuis (hoofdlocatie)
Noordendijk 148
3311 RR Dordrecht

Blijf up to date

Elke maand uitnodigingen voor interessante events in je inbox?

Wij zijn ervan overtuigd dat kunst en cultuur mensen verder brengt in hun persoonlijke ontwikkeling. Uiteindelijk willen we de potentie van mensen openen, ontgrendelen en benutten.

JOLINDA VAN DIJK (manager SOC)

opent potentie!