Sla navigatie over Ga naar het hoofdmenu

Voor scholen

28 augustus 2023

Ontmoeten, kennismaken en ontdekken tijdens de High School Challenge

Cultuureducatie

Eind augustus begonnen de scholen weer. Een spannend moment voor alle brugklassers. Om het íets minder spannend te maken, organiseerde SOC een High School Challenge voor bijna 200 nieuwe leerlingen van het Insula College Halmaheiraplein in Dordrecht. 

Aan de slag

De kakelverse ‘brugpiepers’ en hun mentors stonden om 11:00 uur voor de deur van het Energiehuis. Klaar voor een dag vol toffe activiteiten op het gebied van de kunsten. Elke klas kreeg drie workshops binnen verschillende disciplines: dans, muziek, theater, beeldend en media. Alle activiteiten waren gericht op ontmoeten, kennismaken, ontdekken, leren en niet te vergeten: plezier hebben met elkaar!

Het programma

Leren doe je ook buiten school

Dat kunst en cultuur een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan het onderwijs, is voor SOC natuurlijk niets nieuws. Daar zetten we ons al jaren voor in. Het was dan ook supermooi om te zien hoe een activiteit als deze ervoor zorgt dat leerlingen zich al snel thuis voelen bij elkaar. Maar ook op zoek gaan naar hun eigen creativiteit en expressie. Toen we een aantal leerlingen vroegen wat ze vonden van de Challenge kregen we een kort maar krachtig antwoord: “Leuk!”.

Deel dit item

Adres

SOC
Energiehuis (hoofdlocatie)
Noordendijk 148
3311 RR Dordrecht

Blijf up to date

Elke maand uitnodigingen voor interessante events in je inbox?

Wij zijn ervan overtuigd dat kunst en cultuur mensen verder brengt in hun persoonlijke ontwikkeling. Uiteindelijk willen we de potentie van mensen openen, ontgrendelen en benutten.

JOLINDA VAN DIJK (manager SOC)

opent potentie!