Sla navigatie over Ga naar het hoofdmenu

Voor scholen

31 oktober 2023

Op Cultuursafari door Ridderkerk

Cultuureducatie

In één week kennismaken met het culturele aanbod voor jongeren: dat is de Cultuursafari in het kort. Naast Dordrecht organiseert SOC deze culturele ontdekkingstocht ook in Ridderkerk. Daar genoten bijna 600 eerstejaars leerlingen van het voortgezet onderwijs van een speciaal kunst- en cultuurprogramma in hun dorp.

Deelnemende cultuurpartners

  • De Bibliotheek AanZet
  • De Loods
  • ToBe Cultuurcentrum

Het programma

Bij de Bibliotheek AanZet maakten de leerlingen zelf een verhaal over lokale helden aan de hand van een kaartspel. In De Loods kregen ze een dj- en rapworkshop. Wie maakt de beste beats en ‘spit’ de snelste teksten? Daarna gooiden de scholieren hun heupen (en de rest van hun lichaam) los tijdens een heuse breakdance-workshop van SOC. De geleerde moves konden ze meteen in de praktijk brengen tijdens het slotfeest, met breakdancer Stefan Seedorf die het goede voorbeeld gaf.

Deelnemende scholen

  • Farel College
  • Gemini College
  • Maxima College

Enthousiaste gezichten

SOC organiseerde de Cultuursafari dit jaar alweer voor het 7e seizoen in Ridderkerk. Kiki Luitwieler is coördinator van het evenement “Met de Cultuursafari willen we jongeren inspireren om kunst en cultuur meer op te zoeken. Er gebeurt heel veel en na zo’n week weten ze waar ze moeten zijn in hun stad. Het was heel leuk om te zien hoe de leerlingen stuk voor stuk nogal sceptisch de dansworkshop ingingen en er vervolgens laaiend enthousiast uitkwamen!”

Deel dit item

Adres

SOC
Energiehuis (hoofdlocatie)
Noordendijk 148
3311 RR Dordrecht

Blijf up to date

Elke maand uitnodigingen voor interessante events in je inbox?

Wij zijn ervan overtuigd dat kunst en cultuur mensen verder brengt in hun persoonlijke ontwikkeling. Uiteindelijk willen we de potentie van mensen openen, ontgrendelen en benutten.

JOLINDA VAN DIJK (manager SOC)

opent potentie!