Sla navigatie over Ga naar het hoofdmenu

Voor de buurt

13 mei 2022

Presentatie kookboek
‘de keuken van Crabbehof’

Burgerschap

De afgelopen maanden zijn zestien kinderen en acht koks uit de wijk Crabbehof keihard bezig geweest met koken. Hieruit is een supermooi kookboek gekomen. Dit kookboek werd donderdag 12 mei van 15.30 uur tot 17.30 uur in de Bibliotheek AanZet Crabbehof officieel gepresenteerd.
Tijdens de boekpresentatie kregen de kinderen en de koks hun persoonlijke exemplaar van het kookboek overhandigd. Daarnaast kreeg een ieder, die niet tijdens de workshops aanwezig was, een kijkje in het verloop van het project.

De Keuken van Crabbehof

”Van een kleine, op zichzelf staande activiteit is De Keuken van Crabbehof een breed gedragen project geworden wat een belangrijke bijdrage levert aan de ontwikkeling van de wijk.”

De Keuken van Crabbehof is een samensmelting van twee initiatieven. Vanuit Toppie Dordrecht lag het plan om een kookboek te maken samen met Dordtse kinderen. Het Buurtwerk heeft in de wijk Crabbehof aangestuurd op de oprichting van een kookclub, ‘Wereldkeuken’ om samen met bewoners te ontdekken hoe het is om op inductie te koken. Toppie Dordrecht heeft deze twee initiatieven en doelgroepen vervolgens samengevoegd tot het project ‘De Keuken van Crabbehof’.  De Keuken Crabbehof is hiermee echt een project de wijk geworden.

Een kookboek met een missie

Op een speelse, interactieve manier draagt De Keuken Crabbehof bij de sociale cohesie in de wijk, bevordert het bij én oud de kennis over duurzamer koken. Ook draagt het bij aan de taalontwikkeling en de creatieve ontwikkeling van de kinderen. Met behulp van subsidies vanuit het Preventieakkoord en Groen doet Goed hebben zestien kinderen uit de wijk alle stappen doorlopen die nodig zijn om van generatie op generatie doorgegeven familierecepten een echt kookboek te maken.

Keuken van Crabbehof - Foto: Jeroen Niemeijer

Keuken van Crabbehof - Foto: Jeroen Niemeijer

Keuken van Crabbehof - Foto: Jeroen Niemeijer

Partner Cultuur

Toppie Dordrecht brengt leuke activiteiten in kaart voor kinderen van 0 – 12 jaar oud in Dordrecht. De activiteiten worden georganiseerd door Toppie maar ook door andere partijen, verenigingen en ouders/ bewoners binnen de zes Toppie thema’s: cultuur, sport, spel, natuur, gezondheid en kennis. Toppie Dordrecht is een samenwerking tussen Dordt SportDuurzaamheidscentrum WeizigtSpeelotheek Pip en ZoJOGG DordrechtBibliotheek AanZet en SOC. Wij zijn de partner voor Cultuur.

Deel dit item

Adres

SOC
Energiehuis (hoofdlocatie)
Noordendijk 148
3311 RR Dordrecht

Blijf up to date

Elke maand uitnodigingen voor interessante events in je inbox?

Wij zijn ervan overtuigd dat kunst en cultuur mensen verder brengt in hun persoonlijke ontwikkeling. Uiteindelijk willen we de potentie van mensen openen, ontgrendelen en benutten.

JOLINDA VAN DIJK (manager SOC)

opent potentie!