Sla navigatie over Ga naar het hoofdmenu

Voor scholen

1 juli 2022

Presentatie kunst & technologie in bibliotheek Papendrecht

Kunst & Technologie

Vrijdag 1 juli hebben de leerlingen groep 7/8 op een bijzondere manier het project kunst & technologie gepresenteerd vanuit het Cultuurmenu Papendrecht. 10 scholen met ruim 600 leerlingen hebben meegedaan aan dit project. De leerlingen volgden een van de vier workshops fotografie, muziek, animatie en beeldend in dit thema. De resultaten van het project werden getoond tijdens de presentatie.

Opening van presentatie

”Niet alle kinderen en jongeren groeien op in een omgeving die hun ontwikkeling optimaal ondersteunt.”

Wethouder Jan Dirk van der Borg (Cultuur) opende de presentatie om 11.00 uur samen met leerlingen van SBO De KameleonPrins Florisschool en kindcentrum Oranje-Nassau. Vervolgens zette de leerlingen telkens een kettingreactie in werken die zij zelf hebben gebouwd.

Experimenteren met natuurkunde en stopmotion

Beginnend bij de leerlingen die de workshop ‘Krachtige Kettingreacties’ van Marjolein Kloet hebben gevolgd. Tijdens deze workshop experimenteerden leerlingen met allerlei alledaagse materialen hoe de wetten in de natuurkunde toegepast worden in originele kettingreacties. Vervolgens lieten de leerlingen die de workshop ‘Een verhaal in beeld! Stopmotion animatie’ van Yarah Winkelaar hebben gevolgd hun films zien. Zij hebben geleerd hoe voorwerpen tot leven gebracht worden en hoe muziek en tekst hun beeldverhaal kunnen versterken.

Fotografie & muziek

Als laatste lieten de leerlingen die vrijdag live gewerkt hebben aan de fotografieworkshop ‘Schrijven en schilderen met licht’ met Mark Isarin zien hoe zij hun mooie foto’s hebben gemaakt. Hier was de wethouder Jan Dirk van den Borg tijdelijk het model, om goed te tonen hoe het precies werkt. In de muziekworkshop ‘Ontdek de onzichtbare kracht van geluid!’ van Lucien Foort onderzochten leerlingen met hun oren wat geluid eigenlijk is. En maakten daarna zelf geluiden, ook met hulp van moderne technologie. De leerlingen legden tijdens de presentatie uit hoe ze de geluiden hebben gevonden en is er van alle geluiden samen een toffe beat gemaakt.

Kunst & technologie

Elk jaar wordt er vanuit het Cultuurmenu Papendrecht voor de groepen 7 & 8 een actueel project ontwikkeld, in samenwerking met lokale culturele partners. Voor het schooljaar 2021-2022 is het thema kunst & technologie uitgewerkt in samenwerking met culturele partner Bibliotheek AanZet.

Deel dit item

Adres

SOC
Energiehuis (hoofdlocatie)
Noordendijk 148
3311 RR Dordrecht

Blijf up to date

Elke maand uitnodigingen voor interessante events in je inbox?

Wij zijn ervan overtuigd dat kunst en cultuur mensen verder brengt in hun persoonlijke ontwikkeling. Uiteindelijk willen we de potentie van mensen openen, ontgrendelen en benutten.

JOLINDA VAN DIJK (manager SOC)

opent potentie!