Sla navigatie over Ga naar het hoofdmenu

Voor scholen

1 april 2022

Projectweek media op het Kompas

Kunst & Technologie

Op het Kompas in Alblasserdam vond van 14 t/m 25 maart de projectweek Media! plaats! De lessen zijn georganiseerd in het kader van Kunstkanjers educatie in samenwerking met de school en door SOC. 

Groepen 1 en 2

”Gaaf om te zien hoe zelfs kleuters al uit de voeten kunnen met fotografie! Hoe kijk je op een foto? Wat is een statief? Waar komt het licht vandaan? De kleine fotografen pakten het reuze serieus aan.

De groepen 1 en 2 onderzochten hoe zij licht konden gebruiken bij het maken van foto’s. Dit deden zij onder leiding van de enthousiaste Alblasserdamse fotograaf Steve Peeters. De groepen gingen aan de slag met het elkaar fotograferen met professionele camera’s en lichtapparatuur. De leerlingen vonden het fantastisch en pakten het serieus aan. Hoe moet je kijken op een foto? Welke emotie laat je zien? Waar komt het licht vandaan? En wat is het voordeel van een statief? Allemaal vragen waar de leerlingen antwoord op moesten vinden.

Samenwerking Nestas scholengroep

De groepen 3 tot en met 8 gingen onder leiding van media docent Moniek Bijl aan de slag met het onderzoeken hoe je beelden digitaal kunt manipuleren. De leerlingen leerden hoe stopmotion animatie werkt en hoe zij een filmtrailer kunnen maken.

Deel dit item

Adres

SOC
Energiehuis (hoofdlocatie)
Noordendijk 148
3311 RR Dordrecht

Blijf up to date

Elke maand uitnodigingen voor interessante events in je inbox?

Wij zijn ervan overtuigd dat kunst en cultuur mensen verder brengt in hun persoonlijke ontwikkeling. Uiteindelijk willen we de potentie van mensen openen, ontgrendelen en benutten.

JOLINDA VAN DIJK (manager SOC)

opent potentie!