Sla navigatie over Ga naar het hoofdmenu

Voor scholen

Voor partners

23 juni 2023

Ridderkerkse leerlingen maken samen een ‘thuis’

CultuurparticipatieKunst & Technologie

Hoe is het om te denken en werken als een échte kunstenaar? Dat ontdekken leerlingen van groep 7 en 8 van Ridderkerkse basisscholen tijdens KIEM: BIJ MIJ THUIS.

Bedenken, ontwerpen en bouwen

KIEM staat voor Kunst in Experiment en Maken. En dat is precies wat we gaan doen! Onder leiding van kunstenaars Iris Megens en Elise ‘t Hart gaan de klassen aan de slag met het thema ‘Bij mij thuis’. Wat maakt een huis een thuis? Hoe ziet iedereens thuis eruit? Samen bedenken, ontwerpen en bouwen leerlingen een eigen woonkamer. Met voorwerpen die net even anders zijn dan anders. Of met bijzondere huisgeluiden.

Foto Create door Arthur Franklin

Twee edities

Dit ‘huiselijke’ project laat kinderen hun talent ontdekken en creatieve blik verbreden. Om alle groepen 7 en 8 de kans te geven om mee te doen, organiseren we twee edities. De eerste is van woensdag 27 t/m vrijdag 29 september en de tweede van woensdag 25 t/m vrijdag 27 oktober. KIEM vindt dit jaar plaats in Theater ‘t Plein.

Deel dit item

Adres

SOC
Energiehuis (hoofdlocatie)
Noordendijk 148
3311 RR Dordrecht

Blijf up to date

Elke maand uitnodigingen voor interessante events in je inbox?

Wij zijn ervan overtuigd dat kunst en cultuur mensen verder brengt in hun persoonlijke ontwikkeling. Uiteindelijk willen we de potentie van mensen openen, ontgrendelen en benutten.

JOLINDA VAN DIJK (manager SOC)

opent potentie!