Sla navigatie over Ga naar het hoofdmenu

Voor scholen

19 april 2023

Rondleiding Beeldenstorm, solo expositie Jelle Korevaar

Cultuureducatie

Van 13 mei t/m 17 juni 2023 vindt er een bijzondere expositie plaats in Dordrecht. Een solo expositie van Jelle Korevaar genaamd: Beeldenstorm. Voor deze expositie heeft SOC in samenwerking met Stichting Doorkruist een interactieve rondleiding gemaakt. Leerlingen van groep 7 / 8 primair onderwijs en klas 1 voortgezet onderwijs kunnen van dinsdag 30 mei t/m vrijdag 9 juni meedoen aan deze gratis rondleiding.

Waarom maken mensen ruzie?
Hoe weet je nou of iets waar is?
Kun je eigenlijk echt altijd eerlijk zijn?
Wat moet je nu met zoveel lijden in de wereld?
En… waarom leef je eigenlijk?

Stap in de wereld van de bewegende beelden!

Ken je dat? Van die vragen waar je niet uit komt? Kunstenaar Jelle Korevaar heeft ze ook. Het helpt hem om er een beeld bij te maken. Niet zomaar een beeld, maar een bewegend beeld: een soort machine. En via die machines wil hij met de leerlingen ver zijn en hun vragen praten. Samen stappen ze in de wereld van de bewegende beelden!

Rondleiding langs Kunstkerk en Grote kerk

De leerlingen worden gedurende 1 uur en 45 minuten meegenomen langs verschillende kunstwerken van Jelle Korevaar. De groep bezoekt twee locaties: de Kunstkerk en de Grote Kerk. Twee uiteenlopende locaties met bijzondere technische en kinetische kunstwerken die allemaal zijn ontstaan vanuit levensvragen die bij de kunstenaar opkwamen. De leerlingen worden tijdens de rondleiding uitgedaagd om zelf een mening te vormen rondom de ingewikkelde thema’s die de werken van Jelle vertellen. Natuurlijk met een flinke dosis luchtigheid en mooie werkvormen.

Info in het kort

  • Wat: interactieve rondleiding Beeldenstorm, een solo expositie van Jelle Korevaar
  • Wanneer: van dinsdag 30 mei t/m vrijdag 9 juni 2023
  • Duur: 1 uur en 45 minuten
  • Waar: verzamelpunt is in de Kunstkerk, waar de groep in twee wordt gesplitst. Beide groepen bezoeken de Kunstkerk en de Grote Kerk
  • Voor wie: leerlingen uit groep 7/8 primair onderwijs en klas 1 voortgezet onderwijs in Dordrecht
  • Prijs: Gratis

Aanmelden

Enthousiast geworden om mee te doen met leerlingen groep 7/8 of klas 1? Klik HIER. Aanmelden is mogelijk t/m vrijdag 12 mei 2023.

Deel dit item

Adres

SOC
Energiehuis (hoofdlocatie)
Noordendijk 148
3311 RR Dordrecht

Blijf up to date

Elke maand uitnodigingen voor interessante events in je inbox?

Wij zijn ervan overtuigd dat kunst en cultuur mensen verder brengt in hun persoonlijke ontwikkeling. Uiteindelijk willen we de potentie van mensen openen, ontgrendelen en benutten.

JOLINDA VAN DIJK (manager SOC)

opent potentie!