Sla navigatie over Ga naar het hoofdmenu

Voor partners

28 februari 2024

SOC-Pauzeweek: volop inspiratie en verbinding

Leren & inspireren

Van 5 tot en met 8 februari was de SOC-Pauzeweek. Een week waarin we ‘even stilstaan’ bij al het moois wat we hebben gedaan. Maar, we blikken ook vooruit en geven elkaar inspiratie en nieuwe inzichten. Hoe dat in z’n werk gaat? Je leest het in dit verslag.

Maandag 5 februari

We startten met een heerlijke lunch van Boer’n Bontje. Want met een lege maag is concentratie ver te zoeken. Daarna keek Manager bij SOC Jolinda van Dijk terug op de SOC-Startweek 2023. Hoe is het met de afspraken die we daarin hebben gemaakt? Liggen we nog op schema? Een aantal onderwerpen staan nu op de agenda. En een deel komt nog voor de zomer aan bod óf tijdens de volgende Startweek.

Tijd voor inspiratie. Collega’s Stephanie en Emma gaven de presentatie ‘Weerbaarheid en Zelfvertrouwen’. Samen met SOC’er Melanie deden ze onderzoek naar dit onderwerp, met een focus op schoolverzuim. Toen waren Helen en Lilianne aan de beurt met hun thema ‘Inclusie en Diversiteit’. Een superinteressant verhaal, ook dankzij het spel ‘Join the Jam’ en een prachtig filmpje over fragmentatie.

Dinsdag 6 februari

De ochtend begon met de eerste presentatie van deze dag: ‘Ecologisch bewustzijn’ door Saskia, Yarah en Tamarah. Zij deden onderzoek naar en gingen in gesprek over de ecologische voetafdruk. Daarna nam Marjan het presentatiestokje over. Zij vertelde over het docentenbeleid.

Een belangrijke regeling binnen het werk van SOC is Cultuureducatie met Kwaliteit – van het Fonds voor Cultuurparticipatie. We zitten nu in periode CmK3 en de nieuwe regeling – CmK4 – loopt van 2025 tot en met 2028. In de middag is iedereen hierover bijgepraat en zijn er ideeën opgehaald voor de fondsaanvraag voor CmK4.

SOC week

SOC week

SOC week

SOC week

SOC week

SOC week

SOC week

Donderdag 8 februari

Donderdag slotdag! In de ochtend was Aletta Smits te gast. Zij gaf een inspirerende lezing over het puberbrein. Een mooi, verbindend onderwerp waar we allemaal mee te maken hebben in ons werk.Ook een lekkere lunch mocht niet ontbreken. De hapjes en drankjes van Christa’s Cookies waren – net als op dinsdag 6 februari – heerlijk. En in de middag stond er een potje competitief bowlen op het programma. Supergezellig en een heerlijke manier om te bonden als team. Alhoewel … er werd ook volop sportieve strijd geleverd.

Dit fanatisme nemen we in de komende maanden mee. Samen voor leren door cultuur!

Deel dit item

Adres

SOC
Energiehuis (hoofdlocatie)
Noordendijk 148
3311 RR Dordrecht

Blijf up to date

Elke maand uitnodigingen voor interessante events in je inbox?

Wij zijn ervan overtuigd dat kunst en cultuur mensen verder brengt in hun persoonlijke ontwikkeling. Uiteindelijk willen we de potentie van mensen openen, ontgrendelen en benutten.

JOLINDA VAN DIJK (manager SOC)

opent potentie!