Sla navigatie over Ga naar het hoofdmenu

Voor de buurt

13 oktober 2023

Sterren in het Park: één groot feest

BurgerschapCultuurparticipatie

Op zaterdag 23 september was het zover: de eerste editie van het fonkelnieuwe familiefestival Sterren in het Park. En wat was het een feestje. Meer dan 1.000 bezoekers genoten van onder andere kunst, cultuur, dans, muziek en ontmoeting. “Bedankt dat jullie dit in onze wijk hebben georganiseerd!”

Sterren in het Park – foto: Mark Isarin
Waarom Sterren in het Park?

EEN VAN DE BEZOEKERS
“Ik had 2 uur geleden al mijn boodschappen bij de Jumbo moeten gaan doen. Ik zeg steeds dat ik zo ga, maar ik ben hier gewoon niet weg te slaan, het is zo’n feest!”

Een veelgehoorde opmerking uit de wijk is: ‘voor leuke activiteiten moeten we meestal naar de binnenstad’. Daar wilden we als SOC graag iets aan doen. Het doel van Sterren in het Park was dan ook om een plek te creëren waar bewoners van Sterrenburg elkaar kunnen ontmoeten, genieten van lekker eten en drinken en kennismaken met de verschillende organisaties en het culturele aanbod in de wijk. Dat is zeker gelukt.

Overal gebeurde wel iets

Ondanks de donkere wolken boven het festivalterrein, was het een stralende en gezellige dag. Waar en wanneer je ook om je heen kijk: overal gebeurde wel iets. Bezoekers gooiden bijvoorbeeld de heupen los tijdens het optreden van Giants Salsa, lieten zichzelf vastleggen op canvas door Dordtse amateurschilders en luisterden geboeid naar de jongerenwerkers van R-Newt. En ook aan de hongerige mens werd gedacht. Wie zin had kon even ontspannen en genieten van lekkers op het terras van Food Fusion by Lilly’s.

Sterren in het Park – foto: Mark Isarin

Sterren in het Park – foto: Mark Isarin

Sterren in het Park – foto: Mark Isarin

Foto: Mark Isarin

Hartverwarmend én nodig

De reacties waren hartverwarmend en overtroffen alle verwachtingen. Melanie Leeflang, Coördinator Cultuurparticipatie bij SOC: “Het feit dat zo veel buurtbewoners naar dit festival kwamen, benadrukte de behoefte aan zo’n dag in de wijk. En ook al deelnemende partners lieten weten dat ze veel waardevolle gesprekken hebben gehad, inclusief concrete acties. Zoals festivalgangers die zich ter plekke opgaven voor de Foto Inspiratieclub in het Buurtwerk”.

Platform voor waardevolle verbindingen

Sterren in het Park werd veel enthousiasme georganiseerd door SOC, Buurtvereniging Sterrenburg Doet Samen en ruim 30 lokale partners. Het festival bood iedereen de kans om met elkaar in contact te komen, gesprekken aan te knopen en ideeën uit te wisselen: een platform voor nieuwe, waardevolle verbindingen in de wijk. Het is de bedoeling om van Sterren in het Park een jaarlijks terugkerend evenement te maken. “Het was heel spannend. En misschien een tikkeltje ambitieus, maar we waagden de gok en dat pakte goed uit!”

Aftermovie

Gemaakt door Redsun video concepts

In de media

Thuis in Sterrenburg pagina 19 en 23

Deel dit item

Adres

SOC
Energiehuis (hoofdlocatie)
Noordendijk 148
3311 RR Dordrecht

Blijf up to date

Elke maand uitnodigingen voor interessante events in je inbox?

Wij zijn ervan overtuigd dat kunst en cultuur mensen verder brengt in hun persoonlijke ontwikkeling. Uiteindelijk willen we de potentie van mensen openen, ontgrendelen en benutten.

JOLINDA VAN DIJK (manager SOC)

opent potentie!