Sla navigatie over Ga naar het hoofdmenu

Voor de buurt

23 juni 2023

Straatkunst Lekstraat: kennismaken met textielkunst én elkaar

Cultuureducatie

De afgelopen weken stond de Lekstraat in Alblasserdam in het teken van Straatkunst Lekstraat: een nieuw project rondom kunst en ontmoeting. Tijdens vier culturele middagen werkten buurtbewoners aan vrolijke textielkunstwerken.

Creatieve werkplaats voor iedereen

Op 10, 12, 15 en 22 juni veranderde de plaatselijke speeltuin in een creatieve werkplaats. Onder begeleiding van textielkunstenaar Malou Sumah werd hier – door jong en oud – druk geborduurd, genaaid en geweven. Iedereen was welkom om aan te schuiven, ook de (nog) wat minder ervaren handwerkers. Samen fleurden ze de Lekstraat helemaal op.

Samenwerken aan een ‘kunstboom’

SOC-collega Yarah Winkelaar was bij de kick-off van Straatkunst Lekstraat. Tijdens deze eerste editie ontstond het idee voor een ‘kunstboom’. Alle creaties van stof, draad of wol kregen hierin een mooi plekje. Eén van de kinderen riep enthousiast: ‘Ik vind dit zo leuk, dat ik volgende keer weer langskom!’ 

Meer verbinding en ontmoeting in de wijk

Straatkunst Lekstraat is een initiatief van Stichting Welzijn Alblasserdam (SWA) en Samen Ontwikkelen door Cultuur (SOC). Het doel van dit participatieproject? Meer verbinding en ontmoeting creëren in de wijk. En dat is gelukt. Elke middag kwamen bijna tien buurtbewoners samen om kennis te maken met textielkunst én elkaar. Bijvoorbeeld Yari, die net in Alblasserdam woont. Hij liep toevallig langs en heeft volop nieuwe vrienden gemaakt tijdens het borduren.


Het is mooi dat dit soort projecten speciaal voor de straat worden georganiseerd.

EEN BUURTBEWONER

Deel dit item

Adres

SOC
Energiehuis (hoofdlocatie)
Noordendijk 148
3311 RR Dordrecht

Blijf up to date

Elke maand uitnodigingen voor interessante events in je inbox?

Wij zijn ervan overtuigd dat kunst en cultuur mensen verder brengt in hun persoonlijke ontwikkeling. Uiteindelijk willen we de potentie van mensen openen, ontgrendelen en benutten.

JOLINDA VAN DIJK (manager SOC)

opent potentie!