Sla navigatie over Ga naar het hoofdmenu

Voor scholen

3 oktober 2023

Talenten ontdekken op Het Palet

Cultuureducatie

Op openbare basisschool Het Palet in Alblasserdam staat het nieuwe schooljaar in het teken van talenten ontdekken. Leerlingen van groep 5 tot en met 8 volgen het hele jaar door verschillende talentmiddagen. SOC verzorgt workshops beeldend boetseren en sing- en songwriting.

Los met klei

Tijdens de workshop konden de leerlingen helemaal losgaan met klei. Beeldend boetseren houdt in: kneden met gevoel en vooral je handen en ogen gebruiken. Natuurlijk werd het één groot kleifeest. Iedereen deed enthousiast mee, en leerlingen waren trots op hun resultaten.

Van zingen tot koken

Het Palet biedt dit schooljaar zeven verschillende workshops aan. Na deze zeven kiezen de leerlingen een onderwerp waarover ze nog een verdiepende workshop willen volgen. In totaal gaan de leerlingen dus tien keer creatief aan de slag. Zo storten ze nog op sing- en songwriting met SOC, maar ook sport, koken en schilderen komen aan bod.

Verder kijken …

We vinden het fantastisch dat scholen verder kijken dan hun bestaande aanbod en ‘vaste’ vakken. Onze vakdocenten zijn gespecialiseerd en brengen iets mee wat de leerkrachten op school vaak niet kunnen bieden – door een gebrek aan tijd.

Wil je nou ook zo’n toffe workshop geven voor de leerlingen op jouw school? Neem dan contact met ons op.

Deel dit item

Adres

SOC
Energiehuis (hoofdlocatie)
Noordendijk 148
3311 RR Dordrecht

Blijf up to date

Elke maand uitnodigingen voor interessante events in je inbox?

Wij zijn ervan overtuigd dat kunst en cultuur mensen verder brengt in hun persoonlijke ontwikkeling. Uiteindelijk willen we de potentie van mensen openen, ontgrendelen en benutten.

JOLINDA VAN DIJK (manager SOC)

opent potentie!