Sla navigatie over Ga naar het hoofdmenu

Voor de buurt

1 juli 2024

Tentoonstelling ‘Tekenen of Getekend worden’ te bewonderen

Cultuurparticipatie

Een aantal weken terug vertelde SOC’s Helen Hietbrink over het 250-jarig jubileum van Kunstvereniging Pictura Dordrecht. Om deze bijzondere verjaardag te vieren, stelde Helen – zelf ook Pictura-lid – samen met collega’s een prachtig programma samen. Met schilderactiviteiten voor kunstliefhebbers van alle leeftijden. Vanaf 22 juni zijn de resultaten hiervan te bewonderen in de tentoonstelling ‘Tekenen of Getekend worden’.

Foto door: Peter Verheijen

De activiteiten op een rij:

  • Buitentekenen in de tuin van het museum 
  • Buitentekenen in de Biesbosch
  • Dordrecht door de ogen van nu: Staart, Camera, Actie! – door SOC
  • Dordrecht door de ogen van nu: StreetArt – door SOC
  • Portretten Anoniem-Anno-Nu – door SOC
  • Ik ben – Wij zijn

Positieve impact

“Voor de tentoonstelling ging Pictura een samenwerking aan met SOC en verschillende kunstenaars met een focus op cultuureducatie en -participatie. Dat laatste is belangrijk. Want kunst- en cultuureducatie benut de potentie van mensen. Het heeft een positieve impact en brengt mensen verder in hun emotionele en creatieve ontwikkeling. Maar het belangrijkste? Dat is de fun. Met elkaar plezier beleven aan je eigen verhaal vertellen, verbeelden en creatief bezig zijn.”

Amateurs? Kunstliefhebbers!

De tentoonstelling presenteert de verhalen van de kinderen, jongeren, studenten, volwassenen en ouderen die meededen aan de verschillende activiteiten. “Dit waren amateurs. Maar ik noem ze liever liefhebbers. De kunstenaars die lesgaven inspireerden hen, daagden hen uit en zetten aan tot actie. Maar andersom werden de lesgevers ook verrast. Die mooie wisselwerking is terug te zien in de eindresultaten.” 

‘Tekenen of getekend worden’ is nog tot en met 14 juli te zien in Pictura.

Samenwerkingspartners: Daniël Lokerse, Da Vinci College, De Wantijschool, Gemeente Dordrecht, IKC De Regenboog, ‘t Staartje, Stichting voor de Werkplaats en Via Cultura.

Pictura 250

Pictura 250

Pictura 250

Pictura 250

Pictura 250

Pictura 250

Pictura 250

Pictura 250

Pictura 250

Pictura 250

Deel dit item

Adres

SOC
Energiehuis (hoofdlocatie)
Noordendijk 148
3311 RR Dordrecht

Blijf up to date

Elke maand uitnodigingen voor interessante events in je inbox?

Wij zijn ervan overtuigd dat kunst en cultuur mensen verder brengt in hun persoonlijke ontwikkeling. Uiteindelijk willen we de potentie van mensen openen, ontgrendelen en benutten.

JOLINDA VAN DIJK (manager SOC)

opent potentie!