Sla navigatie over Ga naar het hoofdmenu

Voor scholen

1 oktober 2018

Terugblik MBO cultuur tour

BurgerschapCultuureducatie

De allereerste MBO Cultuur Tour heeft plaatsgevonden op donderdag 20 september en dit smaakt naar meer! Ruim 90 leerlingen van MBO Parkhuis kwamen op bezoek bij vier verschillende culturele organisaties in Dordrecht: de Popcentrale, het Dordrechts Museum, Bibliotheek AanZet en als afsluiting naar Schouwburg Kunstmin. Een lange ochtend vol met kunst en cultuur!

Kennismaking met culturele instellingen in Dordrecht

”Wat een persoonlijke en mooie teksten werden er gedeeld!”

De Eerstejaars studenten van de opleidingen Administratie, Retail en Ondernemen deden mee, als onderdeel van hun grote introductieprogramma. Het doel van deze dag was om de studenten kennis te laten maken met het aanbod van culturele instellingen in de stad Dordrecht, zodat zij weten wat daar te doen en te halen valt. De leerlingen gingen in drie groepen langs de verschillende culturele instellingen.

De Popcentrale Kennismaken met de Popcentrale

In de Popcentrale (in de kelder van het Energiehuis) moet je als jongere zijn voor rap-, dj-pop-, en rockmuziek. Tijdens deze ochtend konden de studenten vrij rondlopen in de Popcentrale en een kijkje nemen in een professionele opnamestudio, een dj-workshop doen in een van de vele oefenruimtes of in de Talent Stage luisteren naar een paar muzikanten op het podium – en zelf meespelen in de band! Dit onderdeel was een groot succes; studenten werden geënthousiasmeerd om zelf muziek te maken! Hopelijk zien we veel jongeren nogmaals in de Popcentrale terug voor een jamsessie of dj-café!

Bibliotheek AanZet Hip-hop in je Bieb!

In de Blauwe Kamer deden studenten een carrousel van korte activiteiten rondom hiphop, urban, taal, lezen en schrijven. Ze kregen een kort hiphopcollege en maakten daarna allemaal een eigen mindmap, waaruit een persoonlijk motto ontstond, deze werden op de muur geschreven. Wat een persoonlijke en mooie teksten werden er gedeeld! Hiphop in de bieb dus!

Dordrechts Museum Oog-in-oog met portretten en selfies

In het Dordrechts Museum was het thema deze ochtend zelfportretten (tegenwoordig: selfies). Studenten werden in drie groepjes verdeeld en deden in een carrousel drie onderdelen: mini-rondleiding door het museum, een teken-opdracht bij de portretten en een workshop

Schouwburg Kunstmin Kennismaken met ISH

Alle groepen verzamelden zich na afloop van deze activiteiten in Schouwburg Kunstmin voor een gezamenlijke afsluiting. Hier moesten leerlingen samen met danstheatergroep ISH de dansvloer op. Dat bleek nog best wel lastig, maar het dansoptreden van ISH was erg indrukwekkend!

Deel dit item

Adres

SOC
Energiehuis (hoofdlocatie)
Noordendijk 148
3311 RR Dordrecht

Blijf up to date

Elke maand uitnodigingen voor interessante events in je inbox?

Wij zijn ervan overtuigd dat kunst en cultuur mensen verder brengt in hun persoonlijke ontwikkeling. Uiteindelijk willen we de potentie van mensen openen, ontgrendelen en benutten.

JOLINDA VAN DIJK (manager SOC)

opent potentie!