Sla navigatie over Ga naar het hoofdmenu

Voor scholen

Voor partners

14 februari 2024

Training Verwondercoach: blijf je verbazen

Leren & inspireren

Verrassen. Verwonderen. Kinderen zijn er meestal beter in dan volwassenen. Daarom is het belangrijk om dit van kleins af aan te stimuleren. Hiervoor ontwikkelde SOC de training Verwondercoach voor professionals in de kinderopvang. Op dinsdag 23 januari was de eerste bijeenkomst. Een succes! “Ik ben zelf toch ook nieuwsgieriger dan ik dacht.”

Nieuwsgierige aagjes

Negen leergierige (én nieuwsgierige) pedagogisch medewerkers en coaches startten met de training Verwondercoach. Het doel? Ervaren wat verwondering met je doet. En leren hoe je hiermee de nieuwsgierigheid van jonge kinderen prikkelt. Het thema van deze startsessie was: nieuwsgierigheid en de rol die dit speelt in je persoonlijke leven.

Een feest der herkenning

Onder leiding van SOC-collega’s – en experts op dit gebied – Natalja Verhoef en Yarah Winkelaar gingen de deelnemers aan de slag. Door verschillende interactieve werkvormen werden zij zich bewust van hun eigen weetgierigheid en belangstelling. Plus hoe belangrijk het is om dit te stimuleren bij kleintjes. De praktische voorbeelden zorgden voor een feest der herkenning. Ook kwamen sommige professionals erachter dat ze veel dingen al wel wisten, maar nog niet bewust inzetten in het werk.

Enthousiasme alom

De tweede bijeenkomst staat in het teken van ‘Het Verwonderlab’. En daar hebben de deelnemers veel zin in. “Ik ben erg enthousiast. Er gaat echt een wereld voor je open tijdens deze training. Ik wil mijn collega’s eigenlijk ook overhalen om mee te doen.”

Er gaat echt een wereld voor je open tijdens deze training.

- een van de deelnemers

Deel dit item

Adres

SOC
Energiehuis (hoofdlocatie)
Noordendijk 148
3311 RR Dordrecht

Blijf up to date

Elke maand uitnodigingen voor interessante events in je inbox?

Wij zijn ervan overtuigd dat kunst en cultuur mensen verder brengt in hun persoonlijke ontwikkeling. Uiteindelijk willen we de potentie van mensen openen, ontgrendelen en benutten.

JOLINDA VAN DIJK (manager SOC)

opent potentie!