Sla navigatie over Ga naar het hoofdmenu

Voor scholen

1 april 2022

Training visievorming op cultuureducatie

Leren & inspireren

Op 16 maart 2022 kregen 11 studenten van flexibele deeltijd opleiding van de Pabo Inholland, vanuit Cultuureducatie met Kwaliteit, de training Visievorming op Cultuureducatie. Dit was gelijk de start van de nieuw vormgegeven vakmodule Kunstklapper, waar studenten in zeven weken tijd werken aan hun visie op cultuureducatie, hun vaardigheden op dat gebied en het vormgeven van een kunsteducatieve les. Deze les gaan zij ook in de praktijk brengen bij de Kindercampus Mozaïek in Dordrecht.

Eigen mening

”Bij de training ging het vooral om bewustwording van de eigen mening over cultuureducatie en de waarde die je als individu hieraan toekent.”

Bij de training ging het vooral om bewustwording van de eigen mening over cultuureducatie en de waarde die je als individu hieraan toekent. Met vragen als ‘’Wat is cultuur?’’ ‘’Wat is Cultuureducatie en wat maakt Cultuureducatie tot cultuureducatie?’’ werd er gewerkt aan inzicht in het vakgebied.

Bewust keuzes maken

Maar ook de vragen ‘’Hoe wil je dat cultuureducatie wordt vormgegeven op school?’’ en ‘’wat onthoud je de leerling als zij niet in aanraking komen met cultuureducatie?’’ hebben bijgedragen aan het bewust keuzes maken binnen de mogelijkheden en onmogelijkheden als het gaat om kunst en cultuur én eigen vaardigheden. In diverse werkvormen kregen de studenten steeds meer bouwstenen om te komen tot een conceptvisie op cultuureducatie. Hierna mochten zij dit nog zes weken zelfstandig verder uitwerken.

Vernieuwde Kunstklapper

Het doel van de vernieuwde Kunstklapper is de duurzame inzet van de vakmodule die aansluit bij de praktijk en de leerbehoeften en leercontext van de studenten. Daarmee wordt de samenwerking met het werkveld in de driehoek duurzaam verstevigd.

Deel dit item

Adres

SOC
Energiehuis (hoofdlocatie)
Noordendijk 148
3311 RR Dordrecht

Blijf up to date

Elke maand uitnodigingen voor interessante events in je inbox?

Wij zijn ervan overtuigd dat kunst en cultuur mensen verder brengt in hun persoonlijke ontwikkeling. Uiteindelijk willen we de potentie van mensen openen, ontgrendelen en benutten.

JOLINDA VAN DIJK (manager SOC)

opent potentie!