Sla navigatie over Ga naar het hoofdmenu

Voor scholen

14 februari 2024

Vakdocenten leren hoe je écht inspirerend lesgeeft

Leren & inspireren

Werken, denken en lessen ontwerpen volgens een creatief proces. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Om nieuwe en bestaande vakdocenten op weg te helpen, gaven we een training Creatief Proces in het Energiehuis in Dordrecht.

Vaste training voor vakdocenten

De training Creatief Proces is ontzettend populair onder docenten. “Los van de inspirerende informatie uit de training, zien we dat het samenbrengen van docenten uit verschillende disciplines zorgt voor andere perspectieven en invalshoeken,” zegt Stephanie Bonnet, Coördinator Scholen PO Dordrecht. “Daarom willen we elke vakdocent de kans geven om deze waardevolle training te volgen.”

Didactische cultuureducatie

Na een korte kennismaking krijgen de deelnemers eerst een kijkje in de keuken van SCe. Daar komen de drie labels SOC, ToBe en Popcentrale samen. Vervolgens duiken ze samen de didactiek van cultuureducatie in, waarbij de vier fases van het creatief proces aan bod komen. De vakdocenten mogen in groepjes in gesprek over het ontwerpproces en daarna is het tijd om echt aan de bak te gaan. Aan het eind van de training gaat iedereen naar huis met een inspirerende nieuwe les op zak.   

Creativiteit weer op scherp

Na afloop van de training merken veel docenten hoe inspirerend het is om het creatieve proces stapsgewijs te bespreken. En ook het uitwisselen van ideeën met vakgenoten wordt als waardevol ervaren. “Je doet toch veel alleen als vakdocent, dus dan is het heel prettig om op deze manier samen te komen,” zegt een van de aanwezigen. “Daarnaast kan ik nu veel gerichter aan de slag met mijn eigen lessen.”

Je ziet ineens de waarde van het creatieve proces, zowel voor jezelf als voor je leerlingen.

Een van de deelnemers

Deel dit item

Adres

SOC
Energiehuis (hoofdlocatie)
Noordendijk 148
3311 RR Dordrecht

Blijf up to date

Elke maand uitnodigingen voor interessante events in je inbox?

Wij zijn ervan overtuigd dat kunst en cultuur mensen verder brengt in hun persoonlijke ontwikkeling. Uiteindelijk willen we de potentie van mensen openen, ontgrendelen en benutten.

JOLINDA VAN DIJK (manager SOC)

opent potentie!