Sla navigatie over Ga naar het hoofdmenu

Voor scholen

12 september 2023

Van schaar naar verfspuitbus

Cultuureducatie

Het was even wennen voor de tweedejaars mbo-leerlingen van de kappersopleiding van het Da Vinci College in Dordrecht. Tijdens de introductieweek van het nieuwe schooljaar ruilden ze hun schaar en kam in voor een verfspuitbus. Klaar voor een graffitiworkshop!

Een eerste ontwerp

Ingrediënt nummer één voor een geslaagde graffitiworkshop? Droog weer. En laat de regen nou met bakken uit de lucht vallen op deze woensdagochtend. Gelukkig liet een aantal enthousiastelingen zich daardoor niet tegenhouden. Onder leiding van graffiti-docent Moniek Bijl gingen de leerlingen eerst aan de slag met een ontwerp. De kniplijnen en kleuren uit het kappersvak vormden hiervoor het thema.

Samen aan de slag

Het ontwerp sneden ze vervolgens uit als sjablonen voor hun graffitkunstwerk. Daarmee kon iedereen gelukkig buiten aan de slag – want het was inmiddels droog. De groep werkte samen aan één groot schildersdoek. Al schilderend ontstonden er bijzondere gesprekken en werd er heel wat afgelachen. En dat is precies waar deze ochtend om draaide.

Waarom doet SOC dit?

Samenwerken aan een culturele activiteit is de perfecte manier om elkaar te leren kennen. Je bent bezig en ontdekt – soms op hilarische wijze – waar iedereen goed (en minder goed) in is. Zo wordt zo’n introductieweek toch iets minder spannend en geen ‘moetje’. De leerlingen vonden het in ieder geval erg geslaagd. Het eindresultaat krijgt een mooie plek in de school.

Deel dit item

Adres

SOC
Energiehuis (hoofdlocatie)
Noordendijk 148
3311 RR Dordrecht

Blijf up to date

Elke maand uitnodigingen voor interessante events in je inbox?

Wij zijn ervan overtuigd dat kunst en cultuur mensen verder brengt in hun persoonlijke ontwikkeling. Uiteindelijk willen we de potentie van mensen openen, ontgrendelen en benutten.

JOLINDA VAN DIJK (manager SOC)

opent potentie!